NK Gošk-HNK Čapljina 2:0

Gabeljani su slavljem u susjedskom derbiju zadržali pet bodova prednosti nad drugoplasiranim sastavom Jedinstva, koji je u Mionici s 2.1 bio bolji od Omladinca. Čapljina je porazom bitno umanjila izglede da izbori plasman u Premier ligu. Tijekom svih 90 minuta utakmice nogometaši Gošk-a dominirali su travnjakom stadiona Podavala i pokazali da su u ovom trenutku mnogo kvalitetnija ekipa od svog današnjeg protivnika. U redovima domaćih vrijedi izdvojiti odličnu igru Zlomislića, Karića i Raguža, dok je kod gostiju jedinu pravu opasnost za domaća vrata predstavljao Jusufbašić.

Gošk: Soldo, Raić, Šabanović, Kojić, Šabotić, Kadrić, Tomić, Zlomislić( od 87. Begić), Raguž ( od 71. Sutlanić), Karić i Marković ( 80. Badalić).

Čapljina: Josić, Coronel ( od 46. Vila), Džananović, Benić, Grbavac, Viscovich, Obad, Miočević, Ortaš ( od 66. Barbarić), Kukić ( od 70. Ojoli) i Jusufbašić.

Prvu prigodu na utkamici bilježimo u 10. minuti. Tomić je ubacio s desne strane, a gužvi pred golom gostiju najsnalažljiviji je vratar Josić koji uspjeva na kraju doći do lopte. Dvije minute kasnije Zlomislić je snažno šutirao s 20-ak metara, lopta pogađa gredu i odlazi iznad gola Čapljine.

Čapljina prijeti preko Jusufbašića u 25. minuti. Napadač gostiju oslobodio se svojih čuvara, ali mu je nedostajalo snage i koncentracije za završni udarac, koji je bez problema zaustavio Soldo. Minutu kasnije Gošk dolazi do vodstva. Marković je ubacio loptu iz slobodnog udarca u kazneni prostor gostiju, gdje Raguž odlično reagira glavom i trese mrežu Josića. Tri minute kasnije nakon solo prodora Karić je šutirao pored gola Čapljine. Bolje sreće nije ni Tomić, koji s vrha šesnaesterca šutira iznad gola. Veliku prigodu za povećanje vodstva imao je Šabanović u 41. minuti. Tomić je ubacio, a Šabanović sa 5-6 metara glavom prebacio okvir gola. Minutu kasnije nakon ubačaja Markovića iz kuta Raić je glavom šutirao, ali je Josić zaustavio njegov pokušaj.

Početne minute drugog dijela donijele su uglavnom igru na sredini travnjaka bez ozbiljnijih prigoda i na jednoj i na drugoj strani. Sredinom nastavka Gošk ponovno uspostavlja terensku prevlast. Plod takve igre je i drugi pogodak iz 65. minute. Šabanović je s lijeve strane ubacio za Zlomislića, koji iz prve pogađa mrežu Čapljine za veliko slavlje domaćih nogometaša i navijača. Pet minuta kasnije moglo je biti i 3:0. Odličnu akciju Gošk-a osujetio je vratar Josić pravodobnom intervencijom ispred Karića i tako spriječio da i treća lopta završi iza njegovih leđa.

Trener Čapljine Zlatko Križanović Vukas pokušao je u nastavku izmjenama podignuti razinu igre svoje momčadi, ali mu to nije donijelo rezultat. Štoviše, Čapljina je u drugom dijelu bila potpuno bezopasna za gol protivnika i Gošk je bez većih problema uknjižio novu pobjedu.

pogled.ba