NK Gošk: Ekipa koja se bori za ostanak ne može imati ovakav pristup

Zrinjski-Gošk
...odgovornost ostavivši momčad na poziciji koju bi u klubu sigurno potpisali kao željenu za kraj sezone, a onda odmah potom brzo reagirali i za novog šefa struke do sljedećeg ljeta imenovali Feđu Dudića.
Prvi samostalni trenerski posao

Mladi trener (34 godine) je poznat u bh. nogometnim krugovima po igračkoj karijeri jer je kao nogometaš Travnika bio i prvi golgeter Premijer lige (16 golova u sezoni 2009./2010.), a u 2011./2012. je nastupao za GOŠK u prvoj premijerligaškoj sezoni Gabeljana.

Po okončanju igračke karijere, ljeta 2016. godine u dresu Zvijezde, je radio kao pomoćni trener u Travniku, a mjesto šefa struke Lavova će mu biti prvi samostalni posao kao trenera. Prvi trening s ekipom će odraditi danas od 13 sati.

- Imam veliki motiv za ovaj posao i zahvaljujem se rukovodstvu što su mi izašli u susret i prepoznali moj talent i ambicije. Ovo je i pozitivan primjer u Premijer ligi jer se klub odlučio za mladog stručnjaka, kaže Feđa Dudić koji zasad posjeduje A trenersku licencu.

- Do stanke je 15 dana, a klub ima pravo da trener s A licencom radi mjesec dana kao glavni trener. Od nove polusezone je cilj napraviti jak stručni stožer, gdje sam već kontaktirao trenera s profi licencom koji bi radio kao moj pomoćnik, dok ja ne bih stekao profi licencu. Moj plan je upis profi licence sljedeće godine gdje bih onda nesmetano mogao obavljati posao.
Igrači su na probi sljedeća dva kola

GOŠK je u nizu od pet poraza i nešto se trebalo mijenjati kako bi u sljedeća dva kola Gabeljani napravili više.

- Smatram da je trener Slaven Musa najmanje kriv za trenutačnu situaciju. Cijenim ga i smatram Top 3 trenerom u BiH, velika mi je čast što dolazim u klub poslije njega. Musina moralna satisfakcija je bila da preuzme odgovornost, ali mislim da je on najmanje kriv za rezultat, kaže Dudić.

Gabeljani su često na terenu djelovali mlako tokom sezone, a to je primijetio i novi šef struke.

- Igrači moraju pronaći dodatnu motivaciju. Nema GOŠK preveliki kvalitet, ali je ipak ova ekipa pobijedila Sarajevo i Široki Brijeg. Prateći utakmice primijetio sam da je najviše izostala motivacija. Imam osjećaj da je igračima svejedno kako će završiti utakmica. To nije ista ekipa u posljednje vrijeme kao ona koja je "izgarala" na terenu protiv Sarajeva na Koševu. Ekipa koja se bori za ostanak ne može imati ovakav pristup, to je nešto na čemu mogu poraditi i popraviti, istaknuo je Dudić uz poruku:

- Preostala dva kola su praktički probne utakmice za igrače. Na osnovu toga ćemo vidjeti tko može ostati u GOŠK-u, a tko ne.
Protiv Krupe možemo samo puno dobiti

U posljednja dva kola prije stanke GOŠK će igrati sa Krupom u gostima i Slobodom u Gabeli.

- Želimo privesti što bolje kraju ovaj dio, a onda poraditi na dovođenju igrača jer ima dosta šupljina koje treba popuniti, kaže Dudić koji vjeruje da ekipa već u Krupi na Vrbasu može napraviti pozitivan rezultat.

- Da ne mislim tako, ne bih ni prihvatio poziv. Na trenerskom sam početku i ne bi bilo dobro ni za mene da uđem loše. Idemo probati osvojiti bodove i kod Krupe. Imaju prednost kući zbog umjetne trave, ali treba probati. I s Travnikom sam ih na tom terenu izbaci u Kupu. Mislim da tadašnja ekipa Travnika nije ništa kvalitetnija od sadašnje GOŠK-a. U Gabeli je Krupa dobila iz jednog šuta na gol, po igri je to nezaslužena pobjeda. Oni su favoriti, mi nemamo što izgubiti, a možemo puno dobiti, samo ako igrači promijene odnos.
S Musom otišli i Zadro i Mitrović

Slaven Musa je ponudio ostavku poslije poraza od Radnika (1:0), a UO GOŠK-a je jučer prihvatio.

- Imamo veliku krizu rezultata i morali smo nešto promijeniti. Slavenu Musi, koji je dobar čovjek i trener, se zahvaljujemo na fer i korektnoj suradnji, međutim kriza rezultata nas je primorala na šok terapiju. Svjesni smo nedostataka u kvaliteti igračkog kadra, ali u ovom trenutku promjena trenera je najbezbolnije rješenje. Ne možemo mijenjati igrače. Musi želimo svu sreću u njegovom daljnjem radu, rekao je direktor GOŠK-a Andrija Jurković.

Zajedno s Musom su otišli i njegovi pomoćnici Dario Zadro i Romeo Mitrović.

- Dudića smo kontaktirali jutros i bio je odmah spreman prihvatiti naš poziv. On je naš bivši igrač i trener u usponu koji dosta radi na sebi, pratio je i poznaje našu ekipu i ligu. Znamo pouzdano da je predan poslu i pokušat ćemo s njim napraviti šok terapiju.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]