NK Čelik-HŠK Zrinjski 0:1

Stadion HŠK Zrinjski, NK Čelik
U derbiju 31. kola nogometaši zeničkog Čelika izgubili su na svom terenu od mostarskog Zrinjskog rezultatom 0:1 (0:0), a jedini gol na utakmici bio je u stvari autogol stopera Čelika Almira Čubare.

Bio je to i prvi ovoproljetni poraz zeničkog kluba na svom terenu, na kojem ove godine, u nastavku sezone nisu uspjeli poraziti još samo Tuzla City (1:1).

Čelik je bolje otvorio i ovu utakmicu te u 2. minuti imao slobodan udarac sa 17 metara po sredini gola, ali je šut Harisa Dilavera golman gostiju Antonio Soldo izboksovao u teren.

Uzvratio je u 5. minuti Damir Šovšić, čiji je šut sa 10-ak metara pogodio jednog domaćeg igrača u tijelo. Nespretno je, nakon ubačaja Ljubiše Pecelja, u 12. minuti reagirao Tomislav Barbarić, ali je Soldo bio priseban i spasio svoj gol.

Staniša Mandić bio je u 21. minuti sam pred domaćim golmanom Bojanom Pavlovićem, ali je promašio cijeli gol. Pavlović je u 41. minuti u korner skrenuo loptu nakon šuta iskosa sa desne starne kojeg je također bio uputio Mandić.

Gosti su zaigrali puno bolje u drugom dijelu. Prvi je svoj šut oprobao Eman Marković, koji je u 57. minuti šutirao sa više od 25 metara, ali je Pavlović bio na mjestu i odbranio.

Već u 59. minuti Semir Pezer je bio u prodoru, ali ga je na ivici 16- erca sustigao Ćubara, nakon čega je Pezer pao u 16-erac. Gosti su tražili penal, ali su dobili samo korner.

Zrinjski je, ipak, u 61. minuti došao u vodstvo od 0:1 nakon šuta iz blizine koji je uputio Advan Kadušić. Lopta se tom prilikom od Čubare odbila u mrežu, a što se ispostavilo i kao konačan rezultat tog meča.

Pokušao je i rezervista Marko Bencun u 65. minuti, ali je njegov šut iz daljine okrznuo lijevu stativu domaćeg gola. Do kraja nije bilo opasnijih situacija ni pred jednim golom pa aktuelni prvak nosi bodove iz Zenice.

(FENA)