FOTO/VIDEO  Njemačka golom Götzea u produžecima postala svjetski prvak!

Njemačka, Argentina, SP u Brazilu, Angel Di Maria, Argentina, Njemačka
Njemačka je novi prvak svijeta! U finalu SP u Brazilu moćni 'Elf' je pobijedio Argentinu pogotkom džokera s klupe Marija Götzea u 113. minuti susreta. Njemačka je tako stigla do četvrtog naslova svjetskog prvaka u svom osmom finalu, čime se izjednačila po broju naslova s Italijom. I dalje je vodeći Brazil sa 5 titula prvaka.

Njemačka je osvajanjem naslova prekinula "prokletstvo" europskih reprezentacija koje nikad nisu osvojile naslov svjetskog prvaka na američkim kontinentima...

Argentina je od prve minute pokazala Nijemcima da neće imati ni blizu lagan posao kao protiv Brazila. Njemačka je puno kombinirala, ali bez konkretnih završetaka akcija. S druge strane Argentina je opasno prijetila iz kontri. Iz jedne takve Higuain je postigao gol u 30. minuti, ali je opravdano poništen zbog zaleđa. Devet minuta ranije isti igrač propustio je najbolju priliku Argentine u prvom poluvremenu. Izašao je sam pred Neuera te promašio cijeli gol.

Najveću priliku za Njemačku u prvom poluvremenu propustio je Höwedes. U 45. minuti udarcem glavom nakon kornera pogodio je vratnicu. Odmah u 2. minuti nastavka Messi je imao veliku priliku, ali je pucao pored vrata. Tek u 82. minuti vidjeli smo novu dobru priliku. Kroos je dobio sjajnu povratnu loptu na 16 metara, ali promašio je cijeli gol.

U produžecima su obje momčadi opet malo živnule. Prvo je Schurrle zaprijetio Romeru, a zatim je na drugoj strani Palacio upropastio zicer nakon što se našao sam ispred Neuera. Sreću Nijemcima donio je Mario Götze sjajnim golom u osmoj minuti drugog produžetka...

Zanimljivo, ovo je već treće SP u nizu u kojem je pobjednik odlučen u produžecima. Ranije su to ostvarili Španjolci i Talijani.