Njemačka davala mito kako bi dobila SP 2006. godine?!

italija

Sedam da prije prije nego što je dobila domaćinstvo, Njemačka je poslala Saudijskoj Arabiji pošiljku bacača raketa kako bi ona dobila glas, a ne Maroko – navodi list.

Predsjednik Organizacionog odbora tog prvenstva bio je legendarni njemački i svjetski nogometni as Franc Bekenbauer. Ukoliko se ove optužbe pokažu istinitim, to će biti šesto Svjetsko prvenstvo koje će se naći pod istragom. Sva domaćinstva nogometnih mondijala od 1998. godine u fazi su preispitivanja, izuzev prvenstva 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

I Svjetsko prvenstvo održano prošle godine u Brazilu našlo se pod istragom saveznih američkih vlasti, točnije FBI. Brazilski list "Estado" citira izvor blizak američkom pravosuđu koji tvrdi da će ugovori koje su potpisali FIFA i poslovni partneri Svjetskog prvenstva i dobavljači biti pregledani.

Predsjednik FIFE Sep Blatter podnio je ostavku nekoliko dana nakon što je reizabran na tu funkciju, a mediji spekulišu da se radi o pritisku američkog pravosuđa i nekih većih nogometnih zemalja.

FENA