Nitko kao Modrić: Plaća od 600.000 kuna tjedno!

Tottenhamova sezona iz snova okrunjena je plasmanom u kvalifikacije Lige prvaka, a važan kotačić u ostvarenju tog cilja bio je i Luka Modrić.

Hrvatski je reprezentativac u završnici engleskog prvenstva, kada se odlučivalo o putnicima za najelitnije europsko klupsko natjecanje, držao sve konce igre londonske momčadi i time izazvao veliki interes Chelseaja, iako ni Manchester United nije ostao imun na njegove odlične prezentacije.

Klub sa Stamford Bridgea ipak je konkretnije krenuo u lov na Modrića, a Carlo Ancelotti je spreman susjedima s White Hart Linea ponuditi čak 28 milijuna eura odštete.

Harry Redknapp, međutim, ne želi ni čuti za odlazak omalenog Hrvata. Već je ranije rekao prijatelju Alexu Fergusonu da drži prste podalje od Modrića, ali Chelsea je puno uporniji, pa je trener Tottenhama 'prisiljen' na drugu taktiku.

Ovih bi se dana ili tjedana Redknapp trebao sastati s Modrićevim zastupnikom (Daily Mail navodi da je riječ o Zdravku Mamiću op.a.) kako bi razgovarali o novom, poboljšanom ugovoru, a sve s ciljem da 24-godišnjeg hrvatskog nogometaša istrgne iz Chelseajevih 'pandži'.

Prema postojećem ugovoru, koji istječe za tri godine, Modrićeva je plaća nešto manja od 400.000 kuna tjedno (45.000 funti), a menadžer Tottenhama će mu ponuditi oko 600.000 kuna (70.000 funti), čime će ući u krug najbolje plaćenih igrača u momčadi (Ledley King, Jonathan Woodgate, Robbie Keane), piše Daily Mail.

To je još uvijek dvostruko slabija tjedna plaća od najvećih imena na Otoku (Frank Lampard, Steven Gerrard, John Terry...), ali će Modrića pretvoriti u najplaćenijeg hrvatskog nogometaša. Na vrhu će smijeniti Ivicu Olića, koji je prošle godine potpisom za Bayern dobio neto 2,7 milijuna eura po sezoni (4,5 milijuna eura ukupno).

Ako to ugrubo preračunamo na tjednu plaću, Olićeva zarada je nešto veća od pola milijuna kuna, a sličan ugovor u Šahtaru ima i kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Od ove trojice nisu daleko ni Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar te Josip Šimunić. Net.hr|