Niko Kovač vraća Mladena Petrića među Vatrene i seli reprezentaciju u Buzin?

Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Vatreni, buzim, Niko Kovač, Josip Šimunić, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Ognjen Vukojević, Niko Kovač, nogometna reprezentacija hrvatske, reprezentacija hrvatske, Niko Kovač, Niko Kovač, kvalifikacije, kvalifikacija za SP, Niko Kovač, Hrvatska nogometna reprezentacija, Eintracht Frankfurt , Niko Kovač, Bundesliga
S time je završio kratku i intenzivnu turneju u kojoj je obišao devetoricu igrača, popričao s njima o stanju u nacionalnoj vrsti, sve s ciljem, kako je nedavno na press-konferenciji kazao, "da se promijene glave koje su odlutale".

Htio je iz prve ruke doznati što više o odnosima u svlačionici te predstaviti igračima svoja razmišljanja.

- Robert i ja u subotu smo se u Augsburgu našli s Olićem i Perišićem, zatim smo letjeli u Madrid kod Luke Modrića. U ponedjeljak nakon ždrijeba produžili smo u Leverkusen gdje smo razgovarali s Darijom Srnom i Eduardom da Silvom, u utorak smo bili u Londonu, a sad nakon Münchena okrećemo se analizi i naših utakmica i Islanda, čeka nas veliki posao, moram se uvjeriti je li Island takav kako se govori i piše o njima ili nije - kazao nam je jučer izbornik, pa o londonskim susretima dodao:

- Našli smo se s Nikom Kranjčarom, Nikicom Jelavićem i Mladenom Petrićem. Dejan Loven zbog obveza u klubu nije mogao doći. Tako smo se vidjeli sa svim starijim igračima osim Pletikose, a s njim ću porazgovarati telefonom. Stožer će sada pripremiti sve što treba, igračima ćemo definirati što od njih tražimo u reprezentaciji, da sve bude jasno.

Očito je da će pooštriti disciplinu. Prilikom predstavljanja Niko je rekao i da će nakon susreta s nogometašima vidjeti tko su istinski lideri u ekipi.

- Darijo Srna je kapetan, to nije dvojbeno, u smislu hijerarhije nećemo raditi nikakve bitne promjene. Naglasak ćemo staviti na neke druge stvari.

Što se tiče Petrića, njega bi Kovač rado vidio među Vatrenima, ali želi pravog, moćnog, čuli smo da mu je poručio "Zvat ću te ako budeš igrao". Uostalom, na Mladena je računao i Štimac, istina posljednji put na popis ga je stavio u ožujku za Srbiju. Petrić je u West Hamu ove sezone tek triput ušao s klupe i ima samo 68 minuta na travnjaku, uz jedno poluvrijeme u Liga kupu s Cardiffom.

Hrvatska će vrlo vjerojatno u Reykjavik putovati već u srijedu 13. studenoga, vraćat će se dan nakon utakmice, u subotu, pišu sportske.jutarnji.hr.

- Još moramo riješiti dva-tri detalja pa ćemo onda obavijestiti gdje će nam biti baza - ostao je zagonetan izbornik. Kako će pripreme kod nas biti super kratke, zapravo samo dva dana, u ponedjeljak i utorak, Vatreni vjerojatno neće ići u Sveti Martin na Muri, što je bilo najavljeno kao kamp, nego će se za Island pripremati u Zagrebu. Ne u Asu, nego u hotelu Aristos u Buzinu, tamo gdje su braća Kovač boravili s mladima.