Niko Kovač: O Švicarcima znamo sve, probat ćemo se nametnuti

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
"Protivnik je jači od Islanda i dobro će nam poslužiti da vidimo gdje smo u ovom trenutku i da vidimo kako se snalaze neki što su manje nastupali. Nije pametno da oni koji inače igraju najviše igraju cijelu utakmicu jer su u stalnom pogonu, moramo pripaziti na njih. Želimo nastaviti gdje smo stali protiv Islanda i ponovno pružiti igru kao u uzvratu", rekao je Kovač.

Na suprotnoj strani stajat će Ottmar Hitzfeld kojeg braća Kovač jako dobro poznaju i cijene.

"Velika mi je čast što će upravo on biti na suprotnoj strani, on je veliki gospodin i stručnjak. Imali smo sjajan odnos u Bayernu, a tako je i ostalo nakon što sam napustio klub. Bili smo u kontaktu i prije Islanda."

O Švicarskoj sve zna i pokušat će nametnuti hrvatski stil igre.

"Probat ćemo se nametnuti, ovisnom koliko će nam protivnik to dopustiti. Moramo biti kompaktni i u obrani i u napadu, jednako kao što smo bili s Islandom. Švicarci su nam dobro poznati, tu je Shaqiri iz Bayerna, imaju trojicu odličnih igrača iz Napolija i šesti su na svijetu. Šteta što Drmić nije u našoj reprezentaciji, dobro bi nam došao", tvrdi Kovač.

Izbornik je dodao kako Mario Mandžukić neće započeti utakmicu već će naknadno odlučiti s kim će napasti Švicarce. O Mandžukiću ionako sve zna, njemu ne treba provjera, a Hrvatskoj treba rješenje za Mandžukićevu zamjenu u susretu s Brazilom gdje napadač Bayerna neće moći nastupiti.

Piše:
Branimir Korać

hrsport.net