Niko Kovač: Hrvatska ima pravo biti favorit

Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Vatreni, buzim, Niko Kovač, Josip Šimunić, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Ognjen Vukojević, Niko Kovač, nogometna reprezentacija hrvatske, reprezentacija hrvatske, Niko Kovač, Niko Kovač, kvalifikacije, kvalifikacija za SP, Niko Kovač, Hrvatska nogometna reprezentacija, Eintracht Frankfurt , Niko Kovač, Bundesliga
Niko Kovač prokomentirao je ždrijeb za hns-cff.hr:

"Čestitam domaćinima na jako lijepoj ceremoniji kojom su najavili da Svjetsko prvenstvo u Rusiji može biti pravi spektakl. Što se naše skupine tiče, ona je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika što znači da nas često čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija."

Izbornik je detaljnije prokomentirao sve protivnike:

"Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. I sami smo se uvjerili da to nije nimalo lagan protivnik, a uvjeravaju se i Nizozemci i ostale momčadi u toj skupini."

Ni ostali protivnici nisu bezazleni:

"Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. Imamo s njima i različitih iskustava, nikada nije bilo lagano, dapače, a obje momčadi imat će veliki motiv izboriti Svjetsko prvenstvo. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje."

Hrvatska je, ipak, nositelj skupine s razlogom:

"Uz sve nabrojano, Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj i plasirati se u Rusiju."