Niko Kovač ekspresno preuzima novi klub

Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern München, FC Bayern, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern, Bayern München, Bayern München, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern München, Bayern, Bayern, FC Bayern, Bayern München, Leipzig, Niko Kovač, Bayern, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern, Niko Kovač

Niko Kovač, sudeći prema napisima u dijelu njemačkih medija, neće dugo čekati na svoj sljedeći trenerski angažman, pišu Sportske novosti.

S trenerske klupe Bayerna bivši izbornik Vatrenih smijenjen je tek prije deset dana, a na nekim portalima osvanula je vijest da slovi za glavnog kandidata za preuzimanje berlinske Herthe.

Aktualni trener Herthe inače je drugi Hrvat, Ante Čović, inače vrlo dobri Kovačev prijatelj. Kovač je inače kum Čovićevom sinu Mauriceu, a posebno su bliski njihovi roditelji. Berlinski se klub nakon 11 odigranih kola nalazi na razočaravajućem 12. mjestu Bundeslige s tek 11 bodova na kontu. Iza momčadi je serija od tri uzastopna bundesligaška poraza i Čovićeva pozicija ozbiljno je uzdrmana. Nijemci tvrde da bi do smjene moglo doći i prije zimske stanke, a velik dio navijača priželjkuje povratak na klupu 'domaćeg' stručnjaka.

 

A Kovač je rođen upravo u Berlinu, za Herthinu prvu momčad je igrao u dva navrata (1992.-1996. i 2003.-2006.), pa bi mu povratak u trenerskoj funkciji bio zapravo treći dolazak u klub.

Kako bilo, Herthi sada slijedi konsolidiranje redova tijekom reprezentativne stanke, a prva sljedeća utakmica 24.studenog u gostima kod Augsburga mogla bi biti presudna za Čovića...