Nijemci oštetili Fifin trofej na fešti pred 500.000 navijača

21.07.2014

Njemački igrači stigli su u Berlin. Nekom od igrača trofej svjetskog prvaka ispao je iz ruke. Otrgnuo se komadić trofeja. No, original je na sigurnom...

Prvake svijeta na brandenburškim vratima u Berlinu dočekalo je pola milijuna razdraganih navijača. Njemački nogometaši tijekom proslave uspjeli su oštetiti Fifin trofej svjetskog prvaka. Nekome od igrača trofej je - ispao.

- Komadić trofeja je otpao. Ali ne brinite, imamo specijaliste koji to mogu popraviti - rekao je predsjednik njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach.

Ne zna se tko je krivac.

- Proveli smo istragu o tome, ali nismo uspjeli saznati tko je oštetio trofej.

Prvi trofej "Jules Rimet Trophy", nazvan po nekadašnjem predsjedniku Fife i idejnom začetniku SP-a, a dodjeljivao se od 1930. do 1970. Trofej je ukraden 1983. godine i nikad nije pronađen.

"Fifa World Cup Trophy" dodjeljuje se od SP-a 1974. godine i nosi ugraviranu godinu i ime svakog pobjednika SP-a od 1974. Nogometni savezi zemalja pobjednica ne dobivaju originalni trofej već zlatom optočenu repliku. Original, koji je u veljači bio u Zagrebu, vrijedi preko osam milijuna eura...

24SATA.HR

Tagovi: FIFA Njemačka pokal
loading...