FOTO/VIDEO  Nijemci optužuju Putina da je poslao privatnu vojsku

ruski huligani
I na snimkama se vide neki atipični znaci za obične huligane. Rusi su utrenirani kao profesionalci borilačkih sportova, nosili su štitnike za usta, a protiv Engleske u Marselju su bili obučeni u obilježja engleskih navijača koja su kasnije skinuli i krenuli u napad na Engleze na tribinama.

Bild navodi da nije riječ o "ultrasim" i "običnim pijanim" navijačima koji su ranije sa ruskim obilježjima posjećivali velika natjecanja. Dobar dio njih je služio u paravojnim formacijama na istoku Ukrajine u borbama za Donbas.

Britanske obavještajne službe vjeruju da iza svega stoje vrh ruske države i Vladimir Putin. Tetovaže pojedinih huligana otkrivaju da su bili dio vojnih službi. Oko 230 najekstremnijih ruskih huligana je u Francusku doputovalo avionskim letom koji je sponzorisao NS Rusije, odnosno ministar sporta i dugogodišnji funkcioner blizak Putinu i vlasti, Vitalij Mutko.

Kao prilog za tvrdnje zapadnih obavještajnih službi, Bild navodi i mlake izjave ruskog predsjednika i dužnosnika u osudi huliganskog pira u Francuskoj. Čak su neki od njih podržavali takvo ponašanje ruskih državljana.