Neymar pokreće vlastiti globalni nogometni turnir u kojem će sudjelovati i BiH

neymar
Neymar želi tisućama talentiranih mladih igrača dati priliku da pokažu što znaju u dinamičnoj igri, kakvu je i Neymar igrao na ulicama svog kvarta dok je odrastao. Ekipe se trebaju sastojati od pet igrača od 16 do 25 godina starosti, a utakmice traju 10 minuta. "Kvaka" je u tome što svaki put kada ekipa primi gol - gubi jednog igrača, sve dok ne preostane nijedan igrač ili utakmica ne završi. U osmišljavanju formata turnira sudjelovao je i Neymar.

"To je zabavna i brza igra, koja zahtijeva dobru tehniku", kaže Neymar, i dodaje: "Oduvijek sam sanjao da pokrenem svoj vlastiti turnir i pozovem najbolje timove u svoj rodni grad. To se konačno ostvaruje i jedva čekam da vidim što ti igrači znaju".

Kvalifikacije počinju narednog mjeseca, a među zemljama koje sudjeluju u turniru nalazi se i Bosna i Hercegovina. Pobjednička ekipa u lipnju će otputovati u Neymarov rodni Praia Grande u brazilskoj državi Sao Paolo, gdje će sudjelovati u Svjetskom finalu. Više informacija o kvalifikacijama u BiH gradovima i državnom finalu biće poznato uskoro na web stranici "www.redbull.ba".

Svjetsko finale će se igrati na Instituto Projeto Neymar Jr, koji je osnovao Neymar, a čiji je cilj da ponudi obrazovne i sportske vannastavne aktivnosti socijalno najugroženijoj djeci i obiteljima, kako bi se promovirala socijalna inkluzija i ohrabrilo sudjelovanje u životu zajednica. Neymar će pobjednički tim ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou.

Timovi sa pet do sedam igrača mogu se prijaviti za turnir putem web stranice "www.neymarjrsfive.com", na kojoj se mogu pronaći i sve informacije i vijesti o natjecanju. Sve informacije o BiH kvalifikacijama uskoro na "www.redbull.ba".