Neslužbeno, Široki je posao odradio, Malčić nije među pojačanjima

Željko Malčić

...sada je na rukovodstvu povući prave korake i osvježiti momčad za proljeće.
Širokobriježani su jesen odradili skoro pa savršeno. U tih petnaest utakmica dogodio se samo kiks u vidu poraza u Travniku, sve ostalo bilo je jako dobro. Pokazuje to i tabela. Široki ima plus tri u odnosu na pratnju, a na Pecari se nadaju da će na rivale odozgo gledati i nakon 30. kola. Jasno, ta nada za sobom povlači nuždu pojačavanja momčadi za drugi dio sezone, a određeni koraci već su napravljeni. Ne, još nema službene objave po pitanju promjena u kadru, no čelništvo kluba je zasukalo rukave. Ne, ne govorimo o Josipu Šimuniću, kojeg su neke lude spekulacije premjestile u Široki, nego o potrazi za napadačem. Trener Slaven Musa još nam je ranije otkrio da su pregovori s nekolicinom potencijalnih pojačanja u špici već neko vrijeme u tijeku, a jučer je nagovijestio da je posao možda i završen.

- Službeno..., još nema promjena u kadru, rekao nam je jučer Musa te dodao: Dogovoreno je dosta toga oko dolazaka, ali službeno ćemo s informacijama u javnost izići tek nakon potpisa.

Oprez je ovdje razumljiv, u Širokom su uvijek pazili na to da ne istrčavaju s informacijama koje još nisu postale činjenice. Ono što je upalo u oči riječ je "dolazaka", dakle, više njih. A Musa je isticao da će prije svega tražiti napadača, a onda, ako se ukaže prilika, i kvalitetnog veznjaka. Drugim riječima, Široki je posao možda već odradio.

Tragom jedne od spekulacija, kontaktirali smo GOŠK, a tamo su demantirali da bi ove zime mogli ostati bez iskusnog strijelca Željka Malčića, koji je u prvom dijelu sezone zabio 14 pogodaka.

- Široki je pokazao interes za Malčića, ali odmah smo im dali do znanja da je pod ugovorom i da nam treba kako bismo se vratili u Premier ligu, rekao je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović.
Još treba vidjeti hoćemo li pričati o odlascima i u kojoj mjeri, no i po tom pitanju u Širokom su - zakopčani do grla.