Nermin Hajdarević: Posudba je bila pametan potez jer mi dosta znači da igram

Nermin Hajdarević, NK GOŠK
...s devetnaest godina (rođen 10. veljače 1999. godine) najmlađi prvotimac Gabeljana (u širem kadru su mlađi Antonijo Raguž i Anđelo Kordić, ali nisu dio prvih 11).

Hajdarević je u 37. minuti utakmice 15. kola iskoristio dodavanje Vedina Kulovića, koji se na desnoj strani izborio za loptu, te je pospremio iza leđa golmana bordo tima, Vladana Kovačevića.

- Uz utakmicu protiv Tuzla City (3:2), gdje sam asistirao, ovo mi je bila moja najbolja partija za GOŠK, govori Tuzlak koji je u stvari posuđeni igrač Zrinjskog s kojim ima ugovor do 2021. godine.

On je još ljeta 2017. godine potpisao ugovor s prvakom BiH, a tad je u Mostar stigao iz redova matične Slobode.

- Ispale su neke komplikacije zbog kojih sam odbio ugovor sa Slobodom, a potom mi se otvorila ponuda Zrinjskog i odmah sam potpisao. Igrao sam za juniore i dokazao se kao prvi strijelac juniorske lige zajedno s Marijanom Ćavarom pa smo zajedno prešli u prvi tim, prisjeća se Hajdarević.

- Odigrao sam četiri prvenstvene utakmice za prvi tim prošle sezone i većinu prijateljskih utakmica. Prvi put sam startao protiv Željezničara i zabio jedan gol, ali sam se poslije toga ozlijedio i pauzirao do ljeta.

Pred ulazak u pripreme za novu sezonu jasno je bilo da je najbolja opcija posudba.

- Vidio sam da neću imati veliku minutažu jer je velika konkurencija, a istekao mi je i juniorski staž. Nisam mogao sjediti na klupi, trebala mi je minutaža. Zajedno s upravom sam odlučio da odem na posudbu.

Za GOŠK je odigrao sve prvenstvene utakmice, osim onih protiv Zrinjskog jer kao posuđen nogometaš nema pravo nastupa protiv svog kluba.

- Nisam počeo samo dvije - tri iz taktičkih razloga. Skupio sam dosta utakmica, to je bio pametan potez jer mi dosta znači da igram.

Protiv Sarajeva je zabio prvi gol u ligi (uz jedan u Kupu), a dobru igru očekuje i u sljedećem susretu 16. kola kad će Lavovi gostovati u Tuzli (subota, 13.30 sati) i igrati protiv ekipe Tuzla City.

- To je jako dobra ekipa, ali su isto u krizi. S druge strane mi smo u dobrom naletu. Dobili smo Želju i Sarajevo i mislim da bi uz istu borbu i htjenje mogli jednako napraviti i protiv ekipe Tuzla City, zaključio je Nermin Hajdarević.
Nadam se da sad izlazimo iz krize

GOŠK je u teškoj utrci za ostanak u Premijer ligi, bodove su često osvajali tamo gdje to nitko nije očekivao, a isto tako i gubili iz duela u koje su ulazili s puno većom ambicijom.

- Imamo jako dobru i mladu ekipu, ali smo upali u rezultatsku krizu. Međutim igramo jako dobro, dosta utakmica smo nezasluženo izgubili, ali eto nadam se da ćemo se sad poslije ovoga izvući iz rezultatske krize i krenuti prema sredini ljestvice.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]