Neredi u Širokom Brijegu: Ponovno ispitivanje svjedoka i vještaka

Neredi na Širokom Brijegu prije neodigrane nogometne utakmice.

... će uskoro Županijsko tužiteljstvo ponovno ispitati određene svjedoke i vještake. Kako nam je potvrdila Vesna Ćavar, tužiteljica koja vodi ovaj slučaj, nakon obavljene rekonstrukcije potrebno je ispitati određene dokaze.

Podizanje optužnice

- Rekonstrukcija nam je svakako bila od koristi, pokazala određene stvari, ali još uvijek ne mogu precizirati kada bi mogla biti podignuta optužnica, kazala je Ćavar.

Naime, ona navodi kako je potrebno iskristalizirati svaki mogući detalj o ovom slučaju kako bi eventualna optužnica bila što kvalitetnija.

- Upravo zbog toga ne želimo spekulirati kada bi se to moglo dogoditi, rekla je Ćavar. S obzirom da se nemili događaj, u kojem je navijač FK Sarajeva izgubio život, dogodio 4. listopada 2009., jasno je kako se cijeli slučaj uveliko oduljio. Ipak, s obzirom da se radi o kompliciranom slučaju, jer je došlo do masovne tučnjave, napada na policiju i obične građane te korištenja vatrenog oružja, ništa se ne želi propustiti slučaju.

Navijački neredi

Zbog toga se i održava rekonstrukcija, u kojoj su sudjelovali vještaci, istražitelji, policajci, osobe koje su toga dana bile na licu mjesta događaja i nekoliko navijača iz Sarajeva. Nakon rekonstrukcije, koja je održana još u ožujku, u javnosti nisu procurile nikakve informacije do kakvih se saznanja došlo uz pomoć rekonstrukcije, a ni Ćavar nije željela govoriti o tim detaljima.

Podsjećamo, neredi su se dogodili 4. listopada prošle godine prije samog početka nogometne utakmice. Naime, navijači FK Sarajevo su najprije napali prodavače ulaznica na ulazu u stadion, a potom su počeli divljati i gradom gdje su uništavali imovinu, a napadali su i građane ulazeći im u kuće.

Policajci nisu uspjeli smiriti razularenu masu pa su s ciljem zastrašivanja pucali iz vatrenog oružja u zrak. Jedan policijski pištolj završio je u rukama civila, ispostavit će se Olivera Knezovića zbog čega je isti i uhićen, ali je iste noći uspio pobjeći iz pritvora Županijskoga suda u Širokom Brijegu.

U pritvoru je bio i policajac Dragan Vujević, koji je nakon žalbi njegove odvjetnice Nade Dalipagić pušten braniti se sa slobode. U neredima je više osoba teže i lakše ozlijeđeno, a Vedran Puljić je smrtno stradao od hica koji ga je pogodio u glavu. Zbog svega navedenog, Tužiteljstvo je vodilo 12 odvojenih predmeta u kojima je bilo osumnjičeno 19 osoba. Tko je ubio Puljića, javnosti je još uvijek nepoznato, piše Dnevni list.