Neredi navijača i sporne proslave pogodaka: FIFA pokrenula istragu protiv HNS-a, Argentinaca, Srba i Švicaraca

Neredi navijača i sporne proslave pogodaka: FIFA pokrenula istragu protiv HNS-a, Argentinaca, Srba i Švicaraca
Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog nekoliko incidenata navijača za vrijeme utakmice Hrvatske i Argentine u Nižnjem Novgorodu.

"Ne možemo komentirati slučaj, ali možemo potvrditi da je stigla prijava," kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

FIFA je pokrenula postupak i protiv Argentine također zbog ponašanja navijača. Otvorena je i istraga protiv švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog proslave pogodaka u pobjedi protiv Srbije 2-1, ali i protiv Srpskog nogometnog saveza, te njihovog izbornika Mladena Krstajića.

Xhaki i Shaqiriju prijete kazne jer su prilikom proslave golova obojica simulirali let dvoglavog orla, simbola albanske zastave odakle su obojica porijeklom. Shaqiri je na jednoj od kopački imao i zastavu Kosova.

Protiv Srpskog nogometnog saveza je pokrenuta istraga zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice, te isticanja političkih i uvredljivih poruka, dok se Krstajić našao na udaru zbog svojih izjava.

"Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR," kazao je Krstajić nakon utakmice.

Disciplinska komisija FIFA-e je kaznila Poljake sa 10.000 švicarskih franaka zbog političkih poruka njihovih navijača za vrijeme utakmice protiv Senegala.

vijesti.hr