FOTO  Nenad Gračan: U Hercegovini imamo potencijalne reprezentativce Hrvatske

Nenad Gračan, Hrvatska, Vatreni

Taj slučajan susret bio je idealna prigoda za razgovor sa nekadašnjim velikim i legendarnim nogometašom Rijeke, Hajduka, španjolskog Ovieda i reprezentativcem bivše države koji danas svoje znanje prenosi na mlade nogometaše Hrvatske.

Otkuda Nenad Gračan u Hercegovini?

Imam tu prijatelja pa ih dođem malo posjetiti, pa i malo da se duhovno obnovimo supruga i ja, a djeca s nama ove godine nisu došla. Iskoristio sam ovaj dolazak i da pogledam utakmicu između Širokog i Slavije s obzirom da tamo imamo neke potencijalne reprezentativce. Sem toga supruga predaje na fakultetu u Opatiji i ovdje u Mostaru, tako da je bilo puno razloga za dolazak u Hercegovinu.

Spomenuli ste neke igrače iz Hercegovine, pa o kojim nogometašima konkretno je riječ?

U planovima je bio Marić, a s obzirom da je sada potpisao za Dinamo i s obzirom na njegovu trenutnu formu bilo je realno da dođemo i popričamo s ljudima u klubu oko njega za neka naša slijedeća okupljanja. On sam je zatražio dozvolu od FIFE da igra za Hrvatsku pošto je do sada nastupao za mladu reprezentaciju BiH i on je jedan od tih nogometaša koji nas interesiraju. Naravno da tu ima još mladih nogometaša koje gledamo i pratimo.

Kaje su slijedeće akcije mlade reprezentacije?

28.05 imamo kvalifikacijsku utakmicu protiv Ukrajine, momčadi koja je možda i najkavlitetnija u našojj grupi. Mi igramo kod kuće u Zagrebu i igrači su svjesni da bi se pozitivnim rezultatom iz ove utakmice već našli u zadnjim kvalifikacijama za odlazak na EP.

Ima li među vašim izabranicima talenata koji će u skorije vrijeme zaigrati za Vatrene?

Već ima dosta tih nogometaša i imali smo problema na prvoj prozivci . Problema pod navodnicima jer lijepi su problemi kada tri igrača iz naše selekcije idu u A selekciju, a neki od njih kao Kovačić, Rebić i Vrsaljko su čak i nositelji igre. Što se tiče SP u Brazilu vjerojatno će Niko Kovač odlučiti za još neke igrače, pa očekujemo da će četiri ili pet igrača iz naše selekcije putovati u Brazil, a da će u neko slijedećem razdoblju biti nositelji igre u toj A selekciji. Treba naglasiti da čak 95% igrača koji prođu naše selekcije U 17, U 19 i U 21 poslije toga postanu nositelji u A vrsti.

Za kraj neka poruka našim čitateljima u Hercegovini čija srca kucaju za sve Hrvatske reprezentacije?

Drago mi je da su uz nas i sigurno je da je nama lijepo doći u Hercegovinu i Međugorje kod svojih prijatelja. Nadam se da će ova suradnja biti još čvršća i još bolja.

HERCEGOVINA.info