FOTO  Nenad Gagro, trener juniora: Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo uspjeh!

Nenad Gagro, juniori, HSK, Stadion HŠK Zrinjski, juniori HŠK Zrinjski, Nenad Gagro

Nakon što je završio uspješnu igračku karijeru gdje je nastupao za ruski Saturn, Široki Brijeg i Zrinjski Mostar posvetio se trenerskom poslu u Omladinskom pogonu Zrinjskog. Već na početku imao je veliki uspjeh sa kadetima Zrinjskog kada je završio na 2.mjestu sa samo bod zaostatka za tadašnjim prvakom. Nakon toga uslijedio je angažman u prvom timu gdje je bio pomoćni trener, te povratak na mjesto trenera juniora gdje bilježi ponovo odlične rezultate.

Iza juniora Zrinjskog je vrlo uspješna polusezona. Kakvi su dojmovi?

- Iskreno govoreći po meni smo malo neočekivano na prvom mjestu što se tiče prvenstva, a u kupu smo svi priželjkivali to polufinale iako smo od svih ekipa imali daleko najteži raspored, ali smo odradili odličan posao, ostvarili zacrtan cilj i na proljeće očekujemo još bolje rezultate i vjerujemo prolazak u finale. Što se tiče prvenstva - tu smo iznenadili jer nismo imali veliki kadar igrača na raspolaganju u odnosu na ekipe iz Sarajeva i Zenice, ali uspjeli smo doći do prvog mjesta zbog truda i zalaganja ovih momaka i to je ključ našeg uspjeha.

Rezultat uspješnog rada u juniorima je i pozivanje osam igrača na pripreme prvog tima:

- Na neki način Omladinska škola odradila je svoj dio posla. Mislim da je svakoj školi cilj napraviti igrača za prvi tim. Na našu sreću pozvano je osam igrača u prvi tim i nadam se da će ti momci još više napredovati u svojoj karijeri.

Možeš li povući pararelu uvjeta kada ste Vi trenirali i danas?

- Mislim da su prijašnje generacije bile upornije, ne znam koji je pravi razlog. Možda djeca sada imaju više mogućnosti, pojavili su se kompjuteri - djeca manje vremena provode na igralištu, manje je druženja, ali sigurno je da su sada uvjeti puno bolji, ali je manje dječaka koji vole nogomet kao što smo ga mi volili.

Da li može ova izrazito talentirana generacija napraviti veliki uspjeh? Kakve su ambicije u nastavku?

- Na početku sezone mi smo imali smo ambicije biti u gornjem dijelu tablice, a što se tiče nastavka teško je očekivati rezultate koje smo imali kao u jesenjskom dijelu jer smo oslabljeni odlaskom igrača za prvi tim. Naravno ne bojimo se nikoga, mi ćemo se boriti i dat ćemo svoj maksimum da ostvarimo što bolje rezultate i da stvorimo još kojeg igrača za prvi tim.

S obzirom da trenerski posao s djecom zahtjeva velik dio vremena da li imate podršku obitelji i kakve su Vam privatne ambicije?

- Inače moj cilj u trenerskom životu je rad s djecom, ja sam tu najsretniji i najljepše se osjećam. Normalno u ovom svemu je potrebna podrška obitelji, djeca su još mala, ali im je moj posao zanimljiv, često su uz mene i dok god dolazim s osmjehom na posao bavit ću se s njime. Kada se sve pravilno rasporedi tada ima se vremena za sve i nitko ne trpi, ali naravno da je obitelj na prvom mjestu.

Bili ste pomoćni trener prvom timu, tako da poznajete ove igrače, očekivanja su velika. Može li prvi tim do nekog trofeja?

- Mislim da je naša uprava uz Sarajevo napravila najbolji posao, doveli su kvalitetne igrače, neke igrače i osobno jer sam s njima igrao. Imamo veliki kadar igrača, možemo gurati na oba fronta i nadam se da ćemo uspjeti uz Ultrase osvojiti bar jedan trofej. Najveći konkurenti će biti Sarajevo i Željezničar, ali nikako ne treba otpisati ni Široki.

HERCEGOVINA.info