FOTO  Nenad Gagro: Spremno ćemo dočekati predstojeću sezonu i utakmice Lige prvaka

Nenad Gagro, juniori, HSK, Stadion HŠK Zrinjski, juniori HŠK Zrinjski, Nenad Gagro
Trener Gagro je za kraj sezone dao veliki interviju za naš portal HERCEGOVINA.info i evo što nam je rekao:

Kao prvo čestitke na osvajanju naslova prvaka BiH.

Zahvaljujem na čestitkama u ime igrača koji su najzaslužniji za ovaj uspjeh, uprave kluba, voditelja škole, radne zajednice i svih nas trenera.

Jesu li se osjećaji malo slegli, u biti mogu li se ti osjećaji ikako opisati?

Osjećaji se polako sabiru. Svaki dan se nanovo sjetim nekih pojedinosti iz proteklog prvenstva i analiziram učinjeno. Naravno da je lijepo kad se ostvari dobar rezultat.

Cijelo prvenstvo se na kraju svelo na tu utakmicu u Tuzli. Pobjeda je značila sve, poraz ništa. Kako ste se nosili s pritiskom skupa sa svojim nogometašima?

Može se reći da se prvenstvo odlučivalo u zadnjem kolu gdje smo mi gostovali kod Slobode u Tuzli. Sloboda je u tom trenutku bila druga ekipa po broju osvojenih bodova u proljetnom dijelu, i jako neugodan domaćin koji je na svom terenu postigao 32 gola a primio samo 1, u 16 kolu koje se igralo 27.02.2016. Mi smo došli u situaciju da nam samo pobjeda donosi naslov jer u tom trenutku smo imali bod prednosti ispred Sarajeva, koje je zadnju utakmicu igralo sa Olimpicom. Znali smo da tu Sarajevo sigurno dolazi do pobijede, i ta spoznaja nam je na neki način bila motiv više da idemo iznad svojih mogućnosti. Početkom tog tjedna na treninzima se osjetila određena nervoza kod dječaka. Ulog je bio veliki, i morali smo naći načina kako da budemo opušteniji. Napravili smo dva sastanka na kojima smo se dogovorili da idemo odigrati mušku, borbenu utakmicu kao i svaku drugu bez obzira što ova ima posebnu težinu.

Kome trener može posvetiti ovu titulu prvaka?

Titulu mogu posvetiti svojoj supruzi, djeci, roditeljima, bratu koji više nije među nama, radnim kolegama, prijateljima, i općenito svima koji vole Zrinjski!!!

Ima li neka utakmica u ovoj sezoni koja će ti ostati u sjećanju kao najbolja koju su juniori odigrali?

Ima nekoliko utakmica koje se na neki način mogu izdvojiti. Prva je u Mostaru sa Sarajevom koju smo dobili 3:0, u Širokom Brijegu i u Mostaru protiv ekipe Širokog koje smo pobijedili 2:0 i 2:1! Zatim protiv Slobode u 15 kolu utakmica za jesenju titulu, u kojoj smo gubili 0:1 da bi na kraju pobijedili 4:1. Onda sve utakmice u kojima smo igrali sa igračem manje i ostali ne poraženi. Na kraju dolazi odlučujuća utakmica u Tuzli o kojoj još intenzivno razmišljam i fascinira me činjenica kako su je dječaci zrelo i odgovorno odigrali od prve do zadnje minute, bez obzira na kvalitetu protivnika i pritisak koji se stvorio oko te utakmice.

Sada kada je sve prošlo upitat ću da li postoji neka utakmica koja je razočarala?

Normalno je da ima i takvih utakmica. Dobro je to što su takve utakmice zaista bile rijetke, a ja inače nisam osoba koja kad nešto dobro ide ostalo gura pod tepih. Ovdje se ne sumnjivo radi o utakmici sa Drinom u Zvorniku, gdje nam pristup prije i poslije utakmice nije bio zadovoljavajući, što nam se vratilo ne povoljnim rezultatom, a to je 1:1

S obzirom da sam gledao sve vaše utakmice moje mišljenje je da je ovaj puta kolektiv osvojio titulu. Slaže li se šef struke sa tom konstatacijom?

Istina je da smo kao kolektiv sjajno funkcionirali. Rezultat toga je da smo primili najmanje golova u ligi, ali sa druge strane imamo napadača koji je na diobi drugog strijelaca lige. Drugog napadača koji je postigao 11 pogodaka, veznog igrača koji su postigao 10 pogodaka uz isto toliko izravnih asistencija, obrambenog koji su postigao 9 pogodaka. Ove podatke iznosim iz razloga što želim reći da dobar kolektiv uvijek izbaci nekoliko pojedinaca što doprinosi zajedničkom uspjeh.

Koliko su nastupi na turnirima u inozemstvu utjecali na igru Zrinjskog ove sezone?

Te turnire ne smijemo nikako staviti sa strane. Napomenuo bi da smo mi na njima imali jako zapažene rezultate gdje smo igrali sa renomiranim protivnicima. Tu su dječaci dobili određeni uvid o ekipama van naših granica, ali i veliko samopouzdanje. Mogu se prisjetiti jednog detalja, kad smo se vratili sa turnira u Italiji. Nas je u prvenstvu čekala utakmica za Željezničarom na Grbavici. Pravili smo uobičajeni uvod za predstojeću utakmicu gdje sam pitao dječake što oni misle i očekuju. Javio je se jedan od njih koji je rekao da poslije ovakvih turnirskih utakmica očekuje kako ćemo pobijediti i da ga nije strah kao prije. Mi smo tu utakmicu pobijedili sa 0:1, i baš je on bio strijelac pobjedničkog pogotka.

Tri godine zaredom juniori Zrinjskog su u samom vrhu. Znači li da je Omladinska škola Zrinjskog najbolja u BiH?

Omladinska škola H.Š.K. zrinjski već duže vremena ima zapažene rezultate. U juniorskom uzrastu imamo dvije titule ali se malo spominje kako smo dva puta bili osvajači Kup-a BiH. Tu ne smijemo zaboraviti i naše ostale selekcije koje isto tako imaju odlične rezultate kako na nivou državnih natjecanja tako i na međunarodnim turnirima. Što se tiče posljednje tri godine i juniora mi smo ostvarili najzapaženije rezultate u državi, ali ne mogu reći da je naša škola najbolja iz razloga jer se i u budućnosti moramo dokazivati, i ako budemo potvrđivali ovako lijepe rezultate onda možemo pričati da spadamo u vodeće škole u našoj zemlji, dok nam ova dosadašnja ostvarenja moraju biti vodilja i poticaj za još veći rad, a nikako da nas uspavaju i da živimo na osnovu nečega što je prije bilo.

Pitanje koje moram postaviti i na koje svi očekuju odgovor glasi: Ove sezone čak 11. nogometaša završava juniorski staž, pa ima li tu materijala za prvi tim?

Jeste, dosta nas dječaka napušta sad na ljeto i oni završavaju sa nogometnim školovanjem. Postignuti rezultat je na neki način potvrda da se radi o nadarenoj generaciji, u kojoj ima dječaka koji su svojom kvalitetom skrenuli pozornost na sebe. Mišljenja sam da će na osnovu ovoga doći do zajedničkog rješenja koje će biti na zadovoljstvo svih!

Sve ove godine bili ste u medijskom mraku, sada kada je stigla titula naglo je poraslo zanimanje za juniore Zrinjskog?

Izgleda da smo se mi puno bolje snalazili u tom mraku. Šalim se naravno! Osvajanjem prvenstva mislim da je u javnost izašlo više informacija o nama nego u posljednjih 10 godina sve skupa. Ovdje moram izostaviti vas koji ste nam najveća medijska pa i navijačka potpora.

Poznato je da drugi klubovi imaju puno veći proračun od Zrinjskog, ali ipak Plemići su ako uzmemo u obzir posljednjih par sezona su najuspješniji juniorski kolektiv u državi. U čemu je tajna?

Tajna je u radu, odnosu prema radu i poštivanju. Ovdje ću napomenuti da se u našoj školi ništa ne prepušta slučaju. Mi svaki tjedan imamo redovite sastanke na kojima se rješava tekuća problematika, priprema materijal za radni tjedan i što već bude na dnevnom redu. Ukratko rečeno, naš voditelj škole posjeduje jako veliki entuzijazam koji je upio prenjeti na sve nas trenere!

Poseban draž ove nosi i nastup u Omladinskoj ligi prvaka. Da li će mladi Plemići te susrete dočekati spremni?

Ligi prvaka se svi neizmjerno radujemo. Ovo natjecanje je san za svakoga polaznika naše škole. Kako znate u nas dolazi do smjene generacija, tako da u novu sezonu krećemo sa novim uzrastima. Sad je na nama trenerima da odredimo inicijalno stanje, i vidimo sa čime raspolažemo. Dobro bi bilo kad bi uspjeli napraviti dodatnu selekciju kroz koju bi pojačali konkurenciju unutar ekipe. Mogu samo obećati da će ovo ljeto biti jako radno, trenerima ne fali motiva, i da ćemo spremno dočekati predstojeću sezonu i utakmice Lige Prvaka.

Slijedi nažalost smjena generacija. Nazire li se već sada kostur junuiorskog tima za narednu sezonu?

Već sam spomenuo da će se naša ekipa za sljedeću sezonu znatno izmijeniti. Od generacije 1998 koja će sad biti izlazna samo su se tri dječaka u potpunosti nametnula prošle sezone. U novu sezonu svi polaze sa nule. Svatko će svoje mjesto morati sebi priskrbiti kroz naporan rad, odricanje, redovito dolaženje na treninge i normalno nogometno znanje.

Evo za kraj možda smo nešto propustili pa izvolite mikrofon je vaš?

Što se tiče sportskog dijela vi niste ništa zaboravili, a ja bih se za kraj još htio zahvaliti dragom Bogu što nas je pratio na našem putu. Hvala mu i na onim konkretnim pomoćima kad smo u teškim situacijama zazivali Njegovo Ime. Hvala ti Gospodine što si se i ovaj put proslavio na malenima!!!

HERCEGOVINA.info