Nenad Bjelica prisjetio se tragedije: 'Suigrač mi je umro pred očima'

Nenad Bjelica, nogomet, austrija, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, Izet Hajrović nogometaš, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Liga prvaka, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica

Novinar Radio Marca Albacete Luis Castelo doputovao je u Zagreb kako bi napravio veliki intervju s Nenadom Bjelicom u maksimirskom parku.

Današnji Dinamov trener ostavio je dubok trag u Albaceteu, nekad španjolskom prvoligašu. - Jedan od najvećih igrača koji je ikad igrao u tom klubu, ustvrdio je novinar za Bjelicu, koji je u tom klubu rušio Barcelonu u prvenstvu, Atletico Madrid u Kupu kralja...

No, razgovor je krenuo prisjećanjem na jednu veliku tragediju. Rommel Fernandez, tada reprezentativac Paname i prvotimac Albacetea, tog kobnog 6. svibnja 1993. poginuo je u prometnoj nesreći kada se vraćao s jednog druženja sa suigračima. Imao je samo 28 godina: - Sve se dogodilo ispred mojih očiju. Bilo je jako teško, praktički sam gledao kako umire. Bio je poseban čovjek, prisjetio se Bjelica.

Nastavilo se vedrijim temama. Hoće li postati izbornik Hrvataske? - Puno se priča o tome, među ljudima sam kandidat broj 1 za nasljednika Zlatka Dalića nakon Eura iduće godine, jer je Dalić sam rekao da će tada otići. Velika mi je to želja i čast, iako sam trenutno, sa 48 godina, možda ipak malo premlad da postanem izbornik, volim raditi svaki dan s momčadi...

Pričao je Bjelica i o teškim trenucima tijekom Domovinskog rata, kada je trenirao u Osijeku dok su okolo letjele granate, prisjetio se i najtežih trenutaka u karijeri kada čak dvije godine nije igrao u Albaceteu jer su ga tadašnji treneri ignorirali, a onda je jasno otkrio svoje životne i trenerske planove i ambicije:

- Želim trenirati velike njemačke, talijanske i španjolske momčadi Ako mogu biti kandidat za hrvatskog izbornika, mogu biti kandidat i za trenera bilo kojeg španjolskog kluba!

- Možda ćemo jednog dana opet voditi ovakav intervju kad budete trener Reala, Barcelone, Atletica ili Albacetea, rekao je španjolski novinar, a Bjelica odogvorio: - Zašto ne, to je i moguće i realno!