FOTO  Nemanja Bilbija: Pet pobjeda u nizu dokaz su da imamo prava pojačanja

bilbija
Pobjednički niz je, kao je što je to istaknuo šef struke Blaž Slišković, dobra stvar, no za očekivati je da će mu nekad doći kraj, pa je zato u periodu dok ide potrebno akumulirati što više bodova. Sa tom se konstatacijom slaže i strijelac drugog pogotka u Gabeli, Nemanja Bilbija.

Bilo je uoči Gabele nekog govora da se Zrinjski malo teže motivira za nominalno slabije protivnike, ali ispostavilo se da je to bila - samo šuplja priča. Plemići su duelu sa objektivno slabijim protivnikom vrlo ozbiljno pristupili, a kao rezultat toga, došla je peta pobjeda u nizu, što prošle sezone nije zabilježeno.

- Teška utakmica u kojoj su nam unaprijed upisali bodove, ustvrdio je Nemanja Bilbija, koji je u Gabeli zabio za 2:0 i tako se sa ukupno šest golova uz svoje ime učvrstio na listi strijelaca.

- Jakovljević je rano zabio i dao nam krila, uspjeli smo nakon toga zabiti i drugi gol i došli do tri vrlo važna boda, dodao je pa se osvrnuo na priču o motivaciji.

- GOŠK je imao dobre rezultate protiv kvalitetnih rivala, pobijedio je Široki i Sarajevo, pa smo očekivali možda i težu utakmicu. Ali ispostavilo se da je to bila jednosmjerna ulica. Obrana je odradila posao, mi smo prema naprijed bili dobri, ispalo je sve kako treba. Što se priče o motivaciji tiče..., tu se prije svega misli na Čelik. Dva gola koja smo primili na startu te utakmice teško da će se više ponoviti. Primili smo dva komada da se nismo ni sastali s loptom, utakmica je zaista bila čudna, ali do kraja smo ipak pokazali koliko smo dobri.

Kako god bilo, GOŠK je postao peta vezana žrtva, a taj podatak, koliko god bio samo dio statistike, Mostarcima znači dosta...

- To je pokazatelj da su momci koji su nam došli na početku sezone zaista pojačanja, a bilo je dosta sumnje. Najvažnije od svega, Zrinjski je opet na vrhu, a to sigurno nije slučajno.

Sve super, sve za pet, ali Plemići baš nemaju kada previše likovati. Već u srijedu čeka ih nezgodno Kup gostovanja u Simin Hanu.

- Sloga je igrački kvalitetna, doveli su dosta igrača iz Premijer lige. U Simin Hanu sigurno nam neće biti lako, jer oni pretendiraju na prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu. Uz to, čeka nas i dalek put, nekih pet sati puta. Sve u svemu, mogli smo proći bolje, ali idemo to dobiti i plasirati se dalje.

Hoće li njegov šef kombinirati momčad za Simin Han, nije siguran.

- Cilj je proći dalje, a tko će igrati, još se ne zna. Kod Bake je tako - nikad se ne zna sve do zadnjeg sastanka uoči utakmice.
"Mladost dobra, ali..."

Osokoljeni s pet vezanih pobjeda, Mostarci će s velikim samopouzdanjem dočekati Mladost pa gostovati na Grbavici, nakon čega će uslijediti druga reprezentativna pauza. Bilbija se ne busa u prsa, već realno rezonira: "Mladost je jako dobro ušla u sezonu, trener Mulalić ih je dobro složio. Međutim, mi igramo dobro, stvaramo puno šansi i vjerujem da, ako budemo pravi, neće biti problema u toj utakmici. Nakon toga slijedi derbi sa Željom koji nam je trenutno najveći rival u borbi za naslov..., Sarajevo se diže, ali je i dalje daleko. Imamo četiri pobjede iz pet gostujućih utakmica, tako da nema "

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]