FOTO  Nema više igrača ka šta je bija Baka: Oćeš mi ti to nešto Brko?

sliskovic
Sasvim sigurno mu je osvojena titula prvaka sa HŠK Zrinjski najbolji poklon za rođendan, a ruku na srce nakon toliko pehova u trenerskoj karijeri Baka je tu titulu i zaslužio.

Preuzeo je Zrinjski u najgorem trenutku kada je momčad bila pod velikim pritskom i u silaznoj putanji, ali je Baka svojim pristupom uspio sve to posložiti i prvi sa Plemićima ući u cilj.

Mnogi mu nisu vjerovali i kada je došao u Zrinsjki po gradu se pričalo da je gubitnik, te da je titula izgubljena, ali Baka se nije obazirao na priče i uspio je jer je vjerovao u Zrinjski.

Unio je u momčad dozu onog mostarskog mangupluka, dozu onoga što se može pokupiti samo na mostaskim ulicima. Baka je taj mangupluk pokazao po ko zna koliko puta i tako zauzeo svoje mjesto u nogometnoj povijesti svijeta. Pisac ovih redova danas osjeti podrhtavanje Poljuda nakon što je Baka zabio lucidan pogodak Sparti u posljednjoj minuti produžetka. Sjećam se također i zbunjene face velikog Tomislava Ivkovića nakon što mu je Baka zabio pogodak direktno iz kornera.

Ti ali i mnogi drugi potezi u dresu Hajduka donijeli su mu status kultnog igrača Hajduka. Iz Splita je došla i legendrana rečenica koja puno toga govori o statusu Bake u Splitu: Ne gledan više balun jer mi je tlaka, nema više igrača ka šta je bija Baka.

Bio mangup kao igrač, pa nastavio mangupski i trenerski posao. Ostat će zapisano da je momčad Zrinjskog izveo sa terena u Orašju nakon jedne od najvećih sudačkih krađa u povijesti BH nogometa.

Ostao je Baka mangup i kada su ga navijači Zrinjskog ispratili sa klupe Zrinjskog sloganom iz popularnog kviza Najslabija karika.

 Baka se u Zrinjski se vratio u velikom stilu, a ostat će zapisano da je osvojio naslov prvaka BiH na utakmici koju je gledalo preko 15.000 navijača. Nakon utakmice svladale su ga emocije i bio je nasretniji čovjek na svijetu jer je u svom gradu skupa sa svojim klubom osvojio naslov prvaka.

Baka ne bi bio Baka kada bi pustio da se ova sezona brzo zaboravi, pa je tako nakon utakmice u Bijeljini na novinarsku provokaciju onako po mangupski i onako po mostraski odbrusio provokatoru: Oćeš mi ti to nešto Brko? Rečenica koja je u nedjelju osvanula i na navijačkim majicama koje su postale hit u Mostaru i Hercegovini.

Eto na kraju maestro, ili kako te ovih dana nazvaše navijači Zrinsjkog grande Baka sretan ti rođendan uz želju da Mostaru i Plemićima podariš još puno titula prvaka...

HERCEGOVINA.info