Nedim Jusufbegović: Zrinjski je izuzetno jaka ekipa, ali ćemo ih napasti

Nedim Jusufbegović

održana press konferencija, na kojoj su se novinarima obratili predsjednik kluba Selvedin Šatorović, šef stručnog stožera Nedim Jusufbegović i kapetan Emir Jusić.

"Joco Stokić neće biti u konkurenciji za narednu takmicu sa Zrinjskim zbog toga što mu papiri još nisu riješeni, dok je Mahir Karić u kombinacijama za susret,. Semir Pezer ne može nastupiti zbog crvenog kartona u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva. Ostali igrači su svi zdravi i konkuriraju za ekipu za utakmicu u subotu", istaknuo je na početku susreta sa novinarima Nedim Jusufbegović.

"Nisam pobornik da igramo nešto drugačije u odnosu na ono što smo uigravali na pripremama. Tim koji se isprofilirao kroz pripreme, istrčat će protiv Zrinjskog, što ne znači da je to najbolji 11 igrača, ima tu još ozbiljnih igrača njih 15-16, koji konkuriraju za mjesto u prvom sastavu. Naš protivnik je jedna zahtjevna ekipa i moramo biti dobri u svim momentima igre, naravno nećemo se samo mi pitati u utakmici, pitat će se i Zrinjski, koji ima ogromnu koncentraciju kvaliteta. To znači da se mi ne možemo samo braniti, nego ih moramo i napasti. Biće sigurno perioda kada ćemo napadati, ali i braniti se, to je normalno. Da bi pobijedili jednog protivnika, koji ima kontinuitet u radu s istom igračkom selekcijom, onda morate da budete apsolutno da budete dobri u svim momentima igre", kazao je Jusufbegović.

Vjerojatni sastav Čelika: Ružić, Sadiković, Jusić, Regoje, Šivšić, Šišić, Sakan, Haurdić, Brković, Salčinović i Dilaver.