Nebo dalo znak: Dom je tamo gdje je Zrinjski

kristijan stanić

HŠK Zrinjski je jučer svladao FK Tuzla City rezultatom 4:0. Reći će neki utakmica kao utakmica, i vrijeme je da Zrinjski nekoga pobjedi.

A vrijeme jučer nikome nije bilo naklonjeno. Kiša je padala noć i cijeli dan uoči utakmice. Teren je samo sat vremena uoči utakmice sličilo na veliku lokvu i svi su očekivali odgodu utakmice. I onda je usprkos najavama koje su govorile da kiša neće stati ona ipak stala. Da li je to bio neki znak s neba?

Nakon utakmice će se ispostaviti da jeste. Zrinjski je istrčao u vodeni teren ne sličeći onom istom Zrinjskom koji je prije samo sedam dana doživio sramotu u Ugljeviku. U samo par minuta svi nogometaši su bili blatnjavi do neprepoznatljivosti i za samo desetak minuta Zrinjski je vodio 2:0.Kao rijetko kada nazočni gledatelji su bili zadovoljni igrom, htijenjem i borbenošću Plemića, a njih je jučer bilo oko 1000. Bolje 1000 pravih, nego deset puta više dežurnih kritičara koji o nogometu znaju više od bilo kojeg stručnjaka na svijetu. Ti stručnjaci su ostali svojim kućama ženama soliti pamet o smjeni trenera u Bayernu i o štrajku u Napolju. Oni koji su došli nisu žalili truda da plivaju ulicama grada kako bi došli do stadiona. Bili su spremni i pokisnuti do gole kože da bi bili uz svoj Zrinjski. Došli su i da podrže dvojicu mladih trenera kojima je pripala nezahvalna uloga da čupaju vruće kestenje iz tuđe vatre.

Osim njih utakmicu je obilježio mladi Kristijan Stanić. Upravo su za njega stratezi s tribina govorili svašta, a on ih je demantirao onako kako najbolje zna, sjajnom igrom i svojim prvim pogotkom za Zrinjski nakon čega su se na njegovom licu pojavile suze radosnice. Otrčao je tako suzan do svojih Ultrasa, klekao i zahvalio se onome gore što mu je dao snage za sve što je postigao. Prestanak kiše i taj pogodak su bili znak, znak zahvalnosti svima koji su jučer po onom nevremenu bili uz Zrinjski. Dom je tamo gdje je Zrinjski koji je njima samo život i više od toga...

HERCEGOVINA.info