Navijačko pismo iz Mostara: Izdali ste našu svetinju

Poljska, navijači, Hrvatska, slavlje, Hrvatska, navijači, Poljska, Hrvatska, zastava, navijač, pismo
Za sebe mogu s pravom reći da sam navijač reprezentacije jer sam je pratio na većini utakmica svih ovih godina, bilo da igra kući ili na strani. Nekoliko puta sam na portalu HERCEGOVINA.info pisao navijačke priče sa gostovanja, a ova priča ima sasvim drugačiji sadržaj.

Da odmah kažem da nisam pobornik nikakvog huliganizma i navijačkih nereda i  oštro im se protivim. Razočaran sam događajima u Italiji, a o sramnom događaju iz Splita  ne vrijedi trošiti riječi, i to je za svaku vrstu osude. Osobno sam ponosan na svako svoje gostovanje na koje sam išao ogrnut u najdraže tri boje i planirao sam ići u Norvešku. Veselio sam se toj utakmici i već sam kupio kartu preko prijatelja koji živi tamo, ali kada su gospoda iz našeg saveza našim  zabranili da se nose naša obilježja odustao sam od tog gostovanja.

Ne znam da li se ikada u nogometnom svijetu nešto slično dogodilo i to je udar na sve poštene navijače kojima je Hrvatska u srcu. Nije to nikakva borba protiv huligana i strah od nereda,  to je jednostavno strah da će pojedinci ostati bez  privilegija. Gospodo draga izdali ste našu zastavu, izdali ste našu svetinju pod kojom su mnogi domoljubi pali da bi mi koji smo ostali uživali u slobodi. Ovom narodu puno toga je uzeto, a sada nam se uzima i ono za što bi život dali, a to je naša reprezentacija.

Dragi nogometaši, Vi za kojima smo išli na putovanja i po nekoliko tisuća kilometara ne žaleći ni vremena ni novca niste ni riječi rekli protiv zabrane. Vi igrate nogomet zbog nas, zbog naroda koji voli svoju reprezentaciju više od svega. Dragi nogometaši sjetite se dana ponosa i slave kada su nas Vatreni učinili ponosnima i kada su osvojili broncu na mundijalu. Mi danas ne tražimo odličja, ali tražimo da budemo uz svoju reprezentaciju gdje god da igra ponosni na navijačka obilježja koja nosimo. Ne trebate smetnuti s uma da ste do velikih klubova došli preko reprezentacije i ona je zaslužna što ste danas na svjetskoj nogometnoj sceni. Hrvatska je stvorila sve vas, a Hrvatsku su stvorili oni kojima se danas brani nositi njenja obilježja.

Gospodo vrijeme je da vratite nogometnu reprezentaciju narodu i navijačkom puku. Nogomet bez navijača i nije negomet nego je privatni hobi nekolicine privilegiranih. Mi nemamo druge ni rezervne reprezentacije i borit ćemo se da budemo na tribinama kada igra naša reprezentacija ogrnuti u najdražu trobojnicu i s krunicom u ruci. Vjera nas je održala i vjera će biti uz nas na putu povratka u one sretne dane dane ponosa i slave, dane kada su reprezentacija i njena zastava bila naša najveća svetinja.

PS. Dragi nogometaši Vi danas imate priliku za popravni, pokažite nam da je zadnja utakmica bila samo loš dan.

HERCEGOVINA.info