Navijački sukob u Čapljini: Milija Vegu pretukli specijalci

MUP Hercegovačko-neretvanske županije pokrenuo je istragu nakon nemilih događaja koji su se dogodili u nedjelju, 03. veljače ove godine na području Čapljine između navijača Hajduka i Dinama, piše Dnevni list.

Mili Vego, vlasnik ugostiteljskog objekta Zvonimirovi dvori tvrdi da su ga pripadnici specijalne policije pretukli bez razloga dok je upozoravao navijače Dinama da ne uništavaju grb Hajduka koji se nalazi u blizini njegovog objekta. U policiji za sada ne iznose previše detalja. Potvrđeno nam je tek da se o svakom slučaju tog dana provodi istraga. A MUP je službeno zaprimio i žalbu Vege, pa će o tom slučaju odlučivati unutarnja kontrola MUP-a HNŽ.

Vego je prepričao i kako je došlo do incidenta: ''Navijači Dinama su počeli bacati kamenje i boce prema objektu i prema grafitu, a jedan pripadnik je krenuo uništavati grafit na što smo ja, moji prijatelji i gosti objekta upozoravali policiju da ga zaustavi i počeli viketi prema njemu da to ne radi. U tom trenutku su pripadnici specijalne policije koje ja ne poznajem došli u moj objekt govoreći 'gdje je taj debeli da mu j.. mamu' izvukli me van i počeli me udarati nogama, rukama i palicama.

Dodaje da je u međuvremenu u objekt došla njegova supruga s dvoje maloljetne djece (2.5 god i 7 god.) i tako da se sve to odvijalo pred njezinim i očima malodobne djece.