Navijači Zrinjskog ne trpe prosjek: Ili jesi ili nisi!

HŠK Zrinjski, Ultrasi, stajanje, Stadion HŠK Zrinjski

Sada je već svima jasno da je HŠK Zrinjski u rezultatskoj krizi koja je Plemiće odvela u sredinu ljestvice. Ambicije kluba su daleko veće od onoga što su nogometaši Zrinjskog pokazali u dosadašnjem dijelu natjecanja u PL BiH.

Kap koja je prelila, ionako prepunu čašu nezadovoljstva kod navijača je poraz od Veleža. Imali su nogometaši i struka Zrinjskog puno kredita od strane navijača i javnosti zbog dobrog rezultata u Europi, pa se uoči utakmice s Veležom napokon očekivala pobjeda koja će Zrinjski vratiti u vrh ljestvice. Očekivanja su međutim jedno, a stvarnost je nešto drugo.

Uoči utakmice u Vrapčićima napisali smo da u utakmicama gradskih rivala nema favorita bez obzira na trenutno stanje na ljestvici. U ovakvim utakmicama punim naboja najbitniji je voljni momenat, a on je u subotu bio na strani Veleža koji je manjak kvalitete u odnosu na gradskog rivala nadoknadio tom voljom i borbenošću,

Zrinjski jeste imao inicijativu i puno veći posjed lopte koji na koncu ne znači ništa. Kontrola igre na sredini i bezbrojna dodavanja nisu donijeli ništa dobroga u subotu, kao što nisu donijeli ništa ni na prethodnim gostovanjima na kojima su Plemići gubili bodove. Nogomet se igra zbog golova koji donose bodove, a ove sezone Zrinjski teško pogađa protivničku mrežu i rezultat toga je mali broj osvojenih bodova i sredina ljestvice.  Ruku na srce u ovoj i ovakvoj ligi prosječna momčad bi bez problema bila na sredini ljestvice, a igrački Zrinjski je puno, puno iznad tog prosjeka.

Nešto je onda trulo u državi Danskoj i nešto treba mijenjati. Šef struke na raspolaganju ima tridesetak igrača i prostora za promjenu ima. Pred Zrinjskim su tri utakmice koje će odrediti sudbini cijele ove momčadi. U subotu dolazi Željezničar. Ovo je utakmica koju Zrinjski mora dobiti i za to moranje postoji sto i jedan razlog. Samo pobjeda u tom susretu bar malo može oprati gorak okus zbog poraza protiv Veleža.

Nakon toga slijedi gostovanje u Ugljeviku kod Zvijezde koja je već otpisana, Iskustvo kaže da je najteže igrati unaprijed dobivene utakmice i ne treba smetnuti da se Zrinjski prošle godine poskliznuo upravo u Ugljeviku i to je bila možda jedna od ključnih utakmica zbog koje Plemići nisu obranili titulu. Nakon te dvije utakmice pod Bijeli brijeg dolazi Tuzla City koja je hit ovoga dijela prvenstva.

Devet bodova iz ove tri utakmice vratio bi mir u Zrinjski koji će trebati svojevrstan remont na zimskoj pauzi. Mostar i navijači Zrinjskog ne trpe prosjek. Ili jesi ili nisi. Ako jesi nosi dres s lentom i gini za njega. Ako se tada i izgubi igračima nitko ništa neće zamjeriti.  Ako nisi i nije ti mjesto u Zrinjskom.

HERCEGOVINA.info