FOTO/VIDEO  Navijači u Jajcu proslavili povijesni uspjeh Metalleghe BSI

proslava jajce
...Metalleghe vodi u Goraždu, a njihov jedini konkurent Zvijezda gubi u Čapljini gdje je na kraju domaćin pobijedio rezultatom 4-0. To je bio znak da mogu početi pripreme za veliko slavlje koje je trajalo u Jajcu do kasnih jutarnjih sati.

Igrači novog premijerligaša u Jajce su stigli oko dva sata iza ponoći, gdje ih je sa ovacijama dočekalo oko 1.000 navijača. Oni su skandirali imena svih nogometaša, članova stručnog stožera, a posebno predsjednika kluba Zorana Dekića koji je glavni krivac što će ime Metalleghe BSI biti zlatnim slovima upisano u povijest bh. nogometa.

- Ovo je ostvarenje sna. Niko se nije ovom nadao. Napravili smo veliku stvar za Jajce i nogomet se na velika vrata vratio u naš grad - rekao je predsjednik Zoran Dekić.

Jedan od junaka Jajca i najzaslužnijih nogometaša za plasman u Premijer ligu BiH svakako je prvi strijelac ekipe Amil Dilberović, koji je postigao 10 golova.

- Žao mi je što zbog povrede nisam mogao nastupati posljednje utakmice, ali još jednom pokazali smo snagu našeg kolektiva. Jajce je zaslužilo da ima premijerligaša i vjerujem da nećemo igrati epizodnu ulogu u Premijer ligi BiH. Najveće zasluge pripadaju predsjedniku Zoranu Dekuću koji je zajedno sa ostalim članovima Uprave napravio odlične uvjete za nas nogometaše i stručni stožer - kaže Dilberović.

Danas tijekom dana predviđeno je niz aktivnosti povodom proslave velikog uspjeha kluba iz jajca, a svečani ručak sa nogometašima, stručnim stožerom i sponzorima bit će održan u 17 sati u hotelu "Turist" u Jajcu.