VIDEO  Navijači prekinuli susret Fenerbahčea i Šahtara

Šahtar, Fenerbahçe, prekid
U već poznatoj aferi oko namještanja utakmica u turskom nogometnom prvenstvu uhićeno je preko 30 osoba, a među njima i predsjednik Fenerbahčea, čiji su navijači odlučili prekinuti prijateljsku utakmicu protiv Šahtara. Turski nogometni savez već je otkazao Superkup između Fenerbahčea i Bešiktaša, a razmišljaju i o odgodi početka prvenstva.

Svi novinari evakuirani su sa stadiona nakon što su se na njih okomili navijači koji ih krive za optužbe o namještanju, kao i zbog zatvaranja predsjednika Yildrima. Moguća kazna koja čeka Fenerbahče, ukoliko se dokaže krivica, je oduzimanje titule i izbacivanje u niži rang takmičenja.

Hrvatski reprezentativac Dario Srna predvodio je svoju ekipu kao kapetan u toj utakmici za koju kaže da nikada nije igrao u boljoj atmosferi.

"Drago mi je da sam došao igrati u Istanbul protiv kluba s dugom i velikom tradicijom. Fenerbahče očito ima dobrog predsjednika kada ga svi tako podržavaju i vole. Prava je šteta da je utakmica morala biti prekinuta. Nastala je ludnica, a opet s druge strane svjedočio sam najboljoj nogometnoj atmosferi u svom životu. Želim navijačima Fenerbahčea da im se oslobodi predsjednik kako ne bi ponovo utrčavali na teren", našalio se Srna.

Srna je već nešto slično doživio u svojoj karijeri tako da ga ovakav događaj nije previše imresionirao.

"Slična stvar mi se dogodila kada sam igrao za Hajduk, ali tada su glavni razlog bili loši rezultati. To je turski mentalitet, vrlo su srčani i ludo zaljubljeni u klub, igrače i predsjednika. Nije bilo ugodno za vidjeti, ali razumijem ih", rekao je kapetan hrvatske reprezentacije, prenosi sarajevo.x-com.

Turska je treća zemlja ovog ljeta u kojoj je na vidjelo izašao skandal o namještanju utakmica nakon Zimbabvea i Južne Koreje.