Navijači podigli tužbu jer Ronaldo nije igrao

ronaldo i mandžukić

Skupina nogometnih navijača u Južnoj Koreji podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između Juventusa i All Stars momčadi korejske lige jer nije nastupio Portugalac Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je na koncu cijelu utakmicu koja je završila rezultatom 3-3, proveo na klupi za pričuve.

Na tribinama stadiona u Seoulu okupilo se više od 60.000 gledatelja, a mnogi su došli na utakmicu kako bi vidjeli jednog od najboljih nogometaša svijeta. Posebice nakon što je organizator utakmice tvrtka The Fasta Inc najavila kako je CR7 igrati barem jedno poluvrijeme.

Zanimljivo, početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno iz zrakoplovne luke nakon leta iz Kine.

"Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi vidjeli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Tvrtka je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače," kazao je odvjetnik Kim Min-ki koji priprema tužbu, prenosi Hina.

Odvjetnik će za svakog navijača tražiti povrat novaca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševne boli (850 dolara).

"Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najava za još nekoliko stotina osoba," kazao je odvjetnik dodavši: "Što se tiče duševne boli, želio bih naglasiti kako su neki od navijača veliki obožavatelji Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno."

Iz tvrtke koja je organizirala utakmicu objavili su priopćenje u kojem se navodi kako talijanski nogometni velikan nije poštovao uvjete ugovora, a vodstvo K League poslalo je torinskoj "Staroj dami" protestno pismo zbog kršenja ugovora.

Fena