Navijači na uvjetnoj: Svaki slijedeći incidet povlači zabranu odlaska navijača na gostovanja

Torcida, Sarajevo, navijački neredi, Komitet za normalizaciju, Dino Begić, Ivica Osim, navijački neredi, Neredi u Mostaru, neredi u širokom brijegu, huligani, zabrana, navijači, Premijer liga BiH, Komitet za normalizaciju, navijači, uvjetna kazna, NS BIH, MJERE, navijači, nered, neredi navijača, Red Army, Ultras, Ultras - Zrinjski
Usvojena je Informacija nadležnih odbora o dosadašnjem dijelu natjecanja u Premier ligi BiH, uz slijedeće mjere:

Donosi se uvjetna odluka o zabrani organiziranog odlaska gostujućim navijačima na utakmice Premier lige BiH i završnog dijela Kupa BiH, koja će automatski stupiti na snagu do kraja sezone 2012/2013, ukoliko dođe do bilo kakvog ozbiljnijeg incidenta od strane navijača na stadionu ili izvan stadiona, a u vezi sa utakmicama Premier lige BiH ili završnog dijela Kupa BiH.

Odbor osuđuje huligansko i vandalsko ponašanje dijela navijača izvan stadiona prije i poslije odigravanja utakmica 6. Kola Premier lige BiH HŠK Zrinjski - FK Željezničar, NK GOŠK – FK Slavija i NK Čelik – FK Borac i očekuje od nadležnih državnih tijela da provede hitnu istragu i procesuiraju vinovnike nemilih događaja.

Odbor apelira na nadležne sigurnosne strukture na svim razinama u BiH da odmah poduzmu odgovarajuće mjere i aktivnosti u cilju sprječavanja nereda na stadionima, a posebno izvan stadiona, u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima.

Obvezuju se klubovi lige da posvete više pažnje organizaciji putovanja svojih navijača na utakmice Premier lige BiH i završnog dijela Kupa, kao i da ulože dodatne napore na identifikaciji huligana u redovima svojih navijača.

Ukoliko dođe do upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionima, Odbor upozorava klubove da će biti primjenjene adekvatne sankcije predviđene važećim propisima NS BiH, koje uključuju prekid utakmice i druge sankcije. Odbor će kontrolirati i analizirati dalju situaciju i ukoliko bude neophodno, poduzimati rigorozne mjere protiv klubova i pojedinaca, a u skladu sa ovlaštenjima utvrđenim odlukama FIFA, UEFA i propisima NS BiH, priopćeno je iz NS BiH.