FOTO  Nastavlja se Dinamova euro kalvarija

Stadion Maksimir
Sastavi
Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Mandžukić, Papadopoulos

Anderlecht: Proto - Gilet, Juhasz, Mazuch, Deschaht - Bernardes, Biglia - Kouyate, Suarez, Bossoufu - Sare


Sudac: Zsolt Szabo (Mađarska)

Nogometaši Dinama poraženi su na startu natjecanja u skupini A Europa lige. Pred oko 15.000 gledatelja na maksimirskom stadionu bolji od hrvatskog prvaka bio je Anderlecht s 2-0.

Belgijski je doprvak načeo Zagrepčane u 74. minuti utakmice. Zasluge za to idu strijelcu Victoru Bernardezu, ali i slaboj reakciji Dinamove obrane i vratara Tomislava Butine. Hondurašanin je pucao iz slobodnog udarca s otprilike 30 metara, lopta je prošla ispod živog zida, a loše je reagirao i Butina i Anderlecht je došao do vodstva.

Odmah nakon pogotka dogodio se i prolom oblaka, a po pljusku "plavi" više nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata gostiju. Štoviše, Belgijanci su došli i do drugog pogotka u 88. minuti. Milan Badelj je izgubio loptu na svojoj polovici, uslijedila je kontra po lijevoj strani, 16-godišnji Romelo Lukaku je ubacio u kazneni prostor, a Jonathan Legear je lako poentirao za prva tri boda Anderlechta u novoformiranom europskom natjecanju.

Dinamo je svoju jedinu pravu priliku imao još u prvom poluvremenu, točnije u 34. minuti. Nakon prodora Sammira po desnoj strani, u kazneni je prostor utrčao Etto, dodao povratnu loptu Mariju Mandžukiću koji je s deset metara pucao preko gola.