Nasilje nakon utakmice juniora Posušja i Branitelja

HNK Branitelj, FK Turbina, kadeti, juniori, omladinska liga jug, HNK Branitelj, Posušje, hšk posušje
Kadeti su aktualni prvaci Omladinske lige jug FBiH, a ne zaostaju ni juniori. Ovo bi bio idealan uvod za priču o uspješnom radu mladih uzrasta, no na žalost razlog pisanja ovoga teksta je sasvim drugi.

- U nedjelju je igrano redovito kolo protiv HŠK Posušja, kadeti su izgubili 3:2, dok su juniori slavili 1:2. Nakon posljednjega sučeva zvižduka na terenu i oko njega je nastala gužva i nemile scene koje bi zgrozile svakoga normalnog, počinje svoj govor trener juniora i kadeta HNK Branitelj Miroslav Vučić.

- Odmah po završetku utakmice, četvorica igrača (juniora) Posušja su skinuli dresove i nasrnuli na naše igrače, koji su se branili uz našu pomoć. Drugi nasrtaj se dogodio ispred gola, a treći na samom izlazu, kada se priključio i dio gledatelja. Dvojica naših igrača su doslovno 'iscipelarena' na podu i samo pribranošću našega tima i igrača nije došlo do najtežih ozljeda. Za naša dva igrača smo spremili urednu medicinsku dokumentaciju i nije isključeno da osim kazne NS FBiH, ovaj slučaj dobije i sudski epilog. To što smo doživjeli, od uvredljivoga navijanja, napada na našu djecu, pa do napada dijela navijača, ničim se ne može opravdati, kaže Vučić.

Dodaje kako policija nije bila prisutna na stadionu za vrijeme nereda.

- Nerazumljiva mi je i neobjašnjiva količina mržnje iskazana u Posušju, posebno zbog toga što nikada nisu imali neugodnosti na našem terenu. Briga roditelja djece koja igraju za naš klub je sasvim opravdana, ne vjeruju u sigurnost svoje djece kada idu na gostovanja, i to je ujedno razlog zbog kojeg smo odgodili utakmicu ovog uzrasta zakazanu protiv Livna, ističe Vučić.

Nogometni savez FBiH je suspendirao četiri igrača Posušja nakon nereda na terenu, a iz HNK Branitelj su poručili kako članovi nogometnog kluba iz Posušja i dalje mogu slobodno doći na njihove terene, te kako će i dalje imati pristojan doček u ovom mostarskom klubu.

Vecernji list