„NAŠ HAJDUK“ stigao u Hercegovinu, pa tako i u Ljubuški

Torcida, Torcida, Hajduk, kodeks, Torcida, Ljubuški, Torcida, Hajduk, naš hajduk, Hajduk, Torcida, Hajduk, baklje, Torcida, rođendan
A to će moći učiniti 2.9. (petak) i 3.9 (subota) u Caffe Baru Bambus od 8 do 18 sati.

Proces učlanjenja vrlo je jednostavan - članom Hajduka postaje se uplatom članarine u iznosu od 100 kuna (25 km) za 2011. Za dobivanje članske iskaznice Hajduka, osim uplate, potrebno je predočiti broj hr. Putovnice, OIB (možete ga naći na www.oib.hr, ako posjedujete hr. matični broj) ili osobnu iskaznicu. Članska iskaznica će članovima biti dostavljena poštom na kućnu adresu. Uz pravo glasa u izboru članova Nadzornog odbora kluba, članovi Hajduka ostvarivat će i posebne pogodnosti pri kupnji dresova i navijačkih rekvizita, te imati prednost pri rezervaciji ulaznica za domaće utakmice.

Što je „Naš Hajduk"?

Projekt „Naš Hajduk" je novi model upravljanja Hajdukom!
Ideja je potekla od Kluba navijača Torcida i nakon predstavljanja gradskim čelnicima usvojena je na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, 15. srpnja ove godine.
Prema ovom projektu navijači koji plaćaju članarinu Hajduku imaju mogućnost da u ime Grada Splita koji je vlasnik 56,10 % dionica Hajduka, na demokratskim izborima odaberu sedam, od ukupno devet članova Nadzornog odbora Hajduka.

Sudjelovanjem u projektu navijači neće direktno upravljati Hajdukom već će biti pozvani da na izborima odaberu članove Nadzornog odbora. Inače, uloga Nadzornog odbora kluba izražava se u nadziranju rada Uprave Hajduka.

Sudjelovanje u projektu „Naš Hajduk" nije uvjetovano nikakvim prethodnim angažmanima u Klubu, niti će članovi već postojećih Udruga (KN Torcida, Društvo prijatelja itd.) automatizmom biti članovi ovog projekta. Ni dioničari neće automatizmom dobiti pravo glasa u izboru članova NO, no poželjno je da ih se što veći broj uključi u projekt „Naš Hajduk" kako bi imali pravo izbora u upravljačkim tijelima kluba što znači i veću kontrolu uloženog novca. Važno je također napomenuti da prava dioničara i pravo glasa na Glavnoj skupštini nisu umanjeni ili ugroženi sudjelovanjem u projektu „Naš Hajduk".

Uključivanje navijača u nadzor rada kluba kroz projekt "Naš Hajduk" (po uzoru na nogometne klubove Barcelona i Benfica) sigurno je jedna od najvažnijih inicijativa u povijesti nogometnog kluba Hajduk, koji ove godine slavi 100. obljetnicu postojanja.