Napoli je na gostovanju deklasirao Wolfsburg 4:1

nogomet, Euroliga
Wolsburg je dočekao Napoli kao favorit, no umjesto pobjede doživio je najteži domaći europski poraz u povijesti kluba. Napoli je odigrao sjajno i 'vukovi' su mogli i teže stradati, bila je to predstava kao u najslavnijim danima talijanskog kluba, kada ga je na terenu vodio slavni Maradona.

Strijelci za goste bili su Higuain (15), Marek Hamšik (23, 64) i Manolo Gabbiadini (87), dok je utješni pogodak za domaćine u 80. minuti zabio Nicklas Bendtner na asistenciju hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. U redovima Napolija nije bilo Ivana Strinića koji nema pravio nastupa jer je ove sezone u Europskoj ligi igrao za Dnjipro.

 

Club Brugge - Dnipro 0:0

Jedinu su utakmicu bez pogodaka odigrali u Belgiji domaći Club Brugge, koji je izbacio Bilićev Bešiktaš, te gosti iz Ukrajine, Dnipro iz Dnipropetrovska.

Nikola Kalinić igrao je za Dnipro u udarnoj postavi, a u 78. minuti zamijenio ga je Seleznjov.

Dynamo Kijev - Fiorentina 1:1

Domaći su se navijači u Kijevu radovali u 36. minuti, kada je s ruba kaznenog prostora pucao Lens. Lopta se odbila od noge braniča Fiorentine dovoljno da završi u mreži.

No, konačni je razlog za veselje ipak imala Fiorentina, koja je poravnala u drugoj minuti sudačke nadoknade. Put do mreže pronašao je Babacar, vrlo spretnom reakcijom u gužvi.

Domagoj Vida igrao je za Kijevljane od 24. minute, nakon ozljede Antunesa, dok je Milan Badelj s druge strane odradio svih 90 minuta.

Sevilla - Zenit 2:1

U Španjolskoj, branitelj naslova Sevilla je mogla biti zadovoljna stečenim golom prednosti, a Zenit vrijednim pogotkom u gostima.

Rjazancev je nakon pola sata igre dobio loptu na lijevoj strani terena, ušao u kazneni prostor te iz drugog pokušaja pronašao put do mreže.

Za izjednačenje se visokim skokom ispred gol-linije pobrinuo Bacca u 73. minuti, nakon centaršuta Vidala. U samoj završnici, Andalužani su se izborili i za željeni preokret. Za pobjedu je efektno pogodio Suarez u 88. minuti, udarcem "na prvu" sa 16 metara.