Namjestiti utakmicu u BiH je mačji kašalj

Zdravko Mamić, Velibor Džarovski, nogomet, BIH, namještanje, namještanje rezultata, Velibor Džarovski
Dao je na stotine intervjua u kojima se javno hvalio kako je namjestio oko 80 utakmica jugoslovenske nogometne lige.

U ispovijesti za Goal Velibor Džarovski poznat kao "balkanski kralj prijevara", je kazao kako je namještanje utakmica u BiH "mačiji kašalj".

"Mogu namjestiti koju hoću utakmicu u BiH. Posljednjih godina to nisam htio raditi radi nekadašnjeg izbornika BiH Safeta Sušića, koji je moj veliki prijatelj. Nema ništa lakše nego namjestiti meč u vašoj zemlji. U svakoj ekipi ima bar jedan igrač koji je u kreditu, koji duguje kamatarima novac, koji ne prima plaću mjesecima, kome djeca i žena kući gladuju", kazao je Džarovski i dodao da je takav igrač spreman uraditi sve za nekoliko tusuća eura.

Pa znate li vi da sam ja Sarajevu donio titulu prvaka bivše Jugoslavije 1985. godine. Namjestio sam utakmicu s Vardarom u Skoplju, koji je završio 2:2. Cijeli stadion je navijao za Sarajevo. To svi znaju, pitajte igrače Sarajeva iz te generacije - kaže Džarovski.

"Ja njemu novac, on meni zauzvrat autogol, penal, crveni karton. Jednostavno izvodivo, pogotovo u BiH".

Džarovski je bio poznat i kao estradni menadžer Zdravku Čoliću, Miši Kovaču, Maji Odžaklijevskoj, Oliveru Dragojeviću, Bijelom dugmetu i drugima, ali nikada nije krio da mu je pokretač u cijeloj priči bio uvijek bio novac. U razgovoru za Goal otvoreno govori o ljudima za koje je radio, zašto je namjestio nogometnu utakmicu, te kako je završio u zatvoru u Splitu zbog namještanja 23 utakmice. Džarovski tvrdi da mnogo zna o raznim namještaljkama, i više nije "zaštićen" kao nekad.