Nalić: Sarajevo je atraktivan protivnik, ali mi želimo pobjedu

Zlatan Nalić, Husref Musemić, FK Sloboda

Bez obzira na to, šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić ističe da u svakoj utakmici žele pobjedu, pa će tako biti i sutra protiv Sarajeva.

Naglasio je da je ekipa Husrefa Musemića atraktivan protivnik, koji dolazi poslije teške utakmice Tuzlaka u Gabeli.

- S obzirom na to da smo igrali s GOŠK-om u nedjelju, imali smo dan manje da se pripremimo za sutrašnju utakmicu. Vrlo je bitno da u seriju jakih utakmica uđemo pobjedom, tako da ćemo u utakmicu sa Sarajevom ući veoma jako - kazao je strateg Slobode na pres-konferenciji.

Rekao je da zbog tri žuta kartona ne može računati na Seida Zukić, kao ni na povrijeđenog Mehmeda Alispahića. Ipak, za svaku poziciju u timu ima adekvatne zamjene.

Očekuje se da će protiv Sarajeva starter biti stoper Adnan Salihović koji je, također, izrazio veliki optimizam uoči susreta s "bordo" timom.

- Izlazimo iz utakmice u Gabeli koju smo nespretno i nesretno izgubili. Pričali smo o tome, i već smo je zaboravili, a mislimo na utakmicu sa Sarajevom. Uvijek su naši dueli zanimljivi i igra se kvalitetan nogomet. Oni su najveći kandidat za titulu, ali i mi imamo svoju računicu. Neće nedostajati želje za nadigravanjem, ali i da osvojimo tri boda. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - kazao je Salihović.

U pojedinim medijima se špekulira o tome da bi, u slučaju poraza, uprava Slobode mogla otkazati suradnju s Nalićem, ali o tome danas na "pressici" nije bilo govora.

Utakmica Sloboda - Sarajevo igra se sutra na Tušnju od 16.30 sati.

Fena, Foto FENA/Miroslav Petrović