Nakon 100. godina RBC Roosendaal bankrotirao

RBC Roosendaal, stečaj

RBC Roosendaal je bio član Jupiler League (druga liga) u gotovo 100.godina aktivnoj klupskoj povjesti u Nizozemskom nogometnom savezu KNVB-(Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.)
RBC Rosendaal klub bogate nogometne povjesti, gdje su ponikli poznati nizozemski igrači poput: Kees Vermunta, Gerrie Voetsa, Theo Laseroms, Pierre van Hooijdonk, Rob Penders, Eric Hellemons i Henk Vos.

Uzaludni vapaji sportskih djelatnika za financijskom pomoći RBC Rosendaal-u nisu urodili plodom, čak je zatražena posudba od općine Rosendaal (u iznosu od 1. mil.Eura).

Nakon 8.dana od proglašenja bankrota klub bi mogao uložiti žalbu, i ako se ne bi što značajnije desilo u financijskoj situaciji kluba (donacije ,posudbe ,ili druga fin.korist), klub iz Rosendaal-a automatski gubi licencu. RBC Rosendaal iz istoimenog grada prelazi u niži rang takmičenja i kad odluka o bankrotu bude definitivno donesena ,KNVB (Nogometni savez) će odlučiti koji klub dobija licencu na mjesto RBC Rosendaal-a.

Radi informacije : Sud je utvrdio i konačni financijski iznos tj. dug od 5,200.000 eura( pet milijuna i dvjesto tisuća eura) za koliko se tereti RBC Rosendaal .

Za hercegovina.info iz Den Haag-a B.Buhač