Najuvjerljivija proljetna partija NK Široki

NK Široki Brijeg - FK Velež

Ovog puta na kišovitoj Pecari bilo je 2:0 za tim s Pecare, koji je odigrao vjerojatno najbolju partiju proljeća, definitivno i jednu od svojih boljih čitave sezone.
Bio je ovo duel koji je definitivno potvrdio da se Široki diže u formi, a još očitije to je bilo jer je s druge strane stajao Velež koji je u njihovoj prvoj međusobnoj utakmici polufinala Kupa pružio jako dobar otpor, u drugoj bio nadigran i minimalno poražen, a u trećem uzastopnom duelu u potpunosti razbijen, a mora se istaći da suđenje, iako je bilo previše kartona, nije previše utjecalo na takav razvoj situacije. Velež je, kao i u svakom proljetnom duelu, došao odigrati utakmicu bez povećeg broja ozlijeđenih igrača, no i Široki je na drugoj strani imao nekoliko izostanaka. Ipak, izostanci se u igri domaćina nisu osjetili, pa je situacija na terenu u prvom poluvremenu bila takva da je Velež samo jednom zaprijetio (7. minuta i nespretan pokušaj Nedima Hiroša iz dobre situacije), a Široki po našem brojanju devet puta, s tim da je veće vodstvo domaćina od 1:0 spriječio jučer raspoloženi vratar Mostaraca Dejan Bandović. Redale su se prilike Širokog kao na traci, Varea, Wagner, opet Varea, Ljubić, Varea, sve su to redom bile prilike za postizanje gola, koji je u 30. minuti i viđen. Dalibor Šilić je izveo slobodnjak, a odbijenu loptu u gol gostiju glavom pospremio defanzivac Vedran Ješe. Do kraja poluvremena pokušali su još Wagner i Mateo Bertoša, no u oba navrata njihov je pokušaj osujetio njihov bivši suigrač, Bandović.

Očito nezadovoljan igrom, trener Veleža Mirza Varešanović odmah na startu drugog dijela pravi dvije izmjene i ponovno je Velež taj koji ima prvu priliku - Danijel Brković je dobro šutirao, ali je vratar Širokog Luka Bilobrk bio na mjestu. Do 70. minute gledali smo status quo na sredini terena, a onda je sijevnuo brz proboj Šilića po lijevom krilu i asistencija za Wagnera, koji se namješta i pogađa za 2:0. U 75. minuti Samir Merzić je bio u lijepoj prilici ublažiti poraz i eventualno odvesti susret u neizvjesne vode, no bio je neprecizan, dok su širokobriješke pokušaje, a bilo ih je, ponovno zaustavljao Bandović. I onda, kada se činilo da će to biti to što se tiče rezultata, sudac Husein Terzić iz Travnika pokazuje na bijelu točku - u šesnaestercu Širokog Ješe je oborio Merzića, a ovaj s bijele točke šutirao slabo, Bilobrk je njegov udarac skoro pa uhvatio.
- Dvije odlične ekipe prezentirale su dobar nogomet. Na žalost ima se nakon susreta pričati i o nekim drugim stvarima, ali opet drago mi je da ništa od toga izvana nije utjecalo na našu zasluženu pobjedu, rekao je trener Širokog Bloudek, koji je pod 'drugim stvarima' aludirao na trinaest žutih, dva crvena kartona i jedno isključenje (pomoćnika Veleža Edina Prljače).
Zaista, mora se napomenuti da je Terzićevo suđenje bilo u najmanju ruku nepotrebno rigorozno - crveni karton Juge iz 61. minute bio je opravdan jer je došao nakon drugog žutog i starta s leđa na Wagneru, no onaj za Lakičevića iz 88. bio je čudan, jer je igrač Veleža radi prigovora u tridesetak sekundi razmaka zaradio dvije opomene. Trinaest žutih kartona u susretu koji uopće nije bio grub, zaista je bilo previše.