Najmlađi nogometaši HŠK Zrinjski treću godinu za redom osvajaju turnir Ljetni kup u Sarajevu

30.06.2019
1/10

Kao što smo već ranije javljali na našem portalu, Sarajevo je bilo domaćin Ljetnog kupa, nogometnog turnira za mlađe uzrasne kategorije. HŠK Zrinjski na turniru nastupio je sa tri generacije.

Sve fotografije u GALERIJI

HŠK Zrinjski 2008. godište svoj nastup završilo je u skupini, dok su Plemići rođeni 2009. godine poraženi u 1/8 finala. Dječaci rođeni 2010. godine su došli do završnice i na kraju slavili u istoj.

U ovom uzrasti Zrinjski je imao dvije ekipe crvene i bijele koji su se međusobno sastali u četvrtfinalu turnira. Na terenu se bolje snašla ekipa HŠK Zrinjski bijeli koja je slavila 2:1. U polufinalu turnira HŠK Zrinjski je odigrao utakmicu protiv vršnjaka iz NK Omladinac, te u zanimljivoj utakmici slavio rezultatom 1:0 te se plasirao u samu završnicu turnira gdje ga je dočekala ekipa sarajevskog Derby-ja. Finale je bilo dosta zanimljivo. Derby je poveo sa 2:0, ali su se mali Plemići uspjeli vratiti i slaviti pobjedu od 3:2. Sve tri današnje utakmice HŠK Zrinjski u Ist. Sarajevu možete pogledati u našim video prilozima, a zanimljivo je da je u posljednje tri godine Zrinjski osvajao ovaj turnir. Godine 2018. i 2017. HŠK Zrinjski je osvajao ovaj turnir sa generacijom dječaka rođenih 2009. godine.


loading...