Najbolja igra reprezentacije Hrvatske u Štimčevoj eri

Hrvatska, belgija, kvalifikacije, Igor Štimac, Vatreni, Hrvatska
...Velšane na njihovu polovinu i nisu im dozvoljavali ni da pomisle na napadačke pokušaje. Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, prijetnje su dolazile sa svih strana, činilo se da Hrvatska može uraditi što god poželi. Vjerojatno samo Stipe Pletikosa nije pokušao zaprijetiti gostujućem vrataru.

Mandžo uzeo stražnjicom

Pa opet pogodak u 25. minuti pao je uz dosta sreće, nakon niza nespretnih, katastrofalnih reakcija obrane gostiju i upornosti Marija Mandžukića. Prvo je stoper gostiju Williams u pokušaju da odagna opasnost od svojih vrata pogodio nadirućeg napadača Bayerna od kojeg se lopta odbija u vratara Walesa Pricea koji također nespretno pokušava izbaciti loptu, ali i on pogađa Mandžukića kojemu nije bio problem pospremiti je u praznu mrežu.

Stalna opasnost u kaznenom prostoru gostiju bio je Eduardo, tražio je loptu, pokušavao, činilo se da ga gol nikako neće. Ali vratilo se i njemu u 58. - otpadak nakon kornera spremio je u mrežu. Sve prijetnje Walesa, kako se i pretpostavljalo, svele su se na individualne pokušaje Balea.

Srećom, kvalitetnu podršku svojih suigrača nije imao. Imali su, doduše, gosti zicer u 68. ali Pletikosa je bio na mjestu.

Strahovi oko reakcije navijača u Gradskom vrtu pokazali su se neopravdanima. Na punom stadionu od oko 17.000 duša možda njih stotinjak odličnu zabavu na tribinama i navijanje prekidalo je povicima protiv HNS-a.

Jača reakcija navijača svela se na 10. minutu kada je nakratko razvijen veliki, po sredini poderani, transparent HNS, a ispod je stajalo lopovi. Krenulo je par povika na račun HNS-a koji međutim nisu uzeli maha na tribinama i vrlo brzo su se utišali. Bilo je kasnije još sporadičnih povika, međutim i oni su verlo brzo utihnuli.
Uzorak Slike

Potkraj poluvremena tribine su čak i poslušale izbornikovu molbu i zvižducima reagirale na prozivke. Štimac je očito uspio u namjeri, ostvario je interakciju s većinom navijača.

U poluvremenu je prišao tribinama i zapljeskao im. U drugom dijelu i tih sporadičnih prozivki upućenih HNS-u je nestalo. A i podzetni duh Hrvata opet je došao do izražaja.

Među dvadesetak zastava i transparenta potpore našao se jedan s poslovnom ponudom - "Prodajem prasce"!?

Hrvatska je i u drugom dijelu propustila niz šansi za još uvjerljiviju pobjedu. Eduardo je bio u ‘fliperu' s vratarom i obranom Walesa, pa Mandžukić nije pogodio. Šteta, iako i ova 2:0 pobjeda itekako je vrijedna.

Večernji List