Najbolja godina u povijesti Real Madrida

real madrid
... onda je to nešto baš posebno.

Dva rekorda

Nikad u svojoj povijesti Real nije u jednoj godini osvojio pet trofeja, ali u 2017. jeste. Osvojili su baš sva natjecanja u kojima su sudjelovali - prvaci su Španjolske, Europe, svijeta, osvajači UEFA Superkupa i španjolskog Superkupa.

Nogometaši koje s klupe vodi legendarni Zinedine Zidane, nadmašili su plejadu impozantnih igračkih i trenerskih legendi koje su u proteklih 115 godina nosile dres "Kraljeva".

Učinili su još nešto što nijednoj ekipi na svijetu prije njih nije uspjelo - obranili su titulu prvaka Europe.

U finalu Lige prvaka svladali su Juventus sa 4:1 i time zapečatili titulu iz 2016. godine, kada su nadigrali gradskog rivala Atletiko.

- Navijači Reala nikad neće zaboraviti 2017. godinu. U njoj smo po 12. put postali prvaci Europe, a osvojili smo pet trofeja. To je naša najbolja godina od kada postojimo kao klub. Svi smo ponosni na Zidana i nogometaše - izjavio je predsjednik kluba Florentino Perez.

Sjajni Ronaldo

Nakon što je 2016. sa Portugalom osvojio titulu prvaka Evrope, a isto to uradio u klupskoj konkurenciji s Realom, i 2017. bila je u znaku Ronalda, koji je posebno blistao kada je bilo najpotrebnije, u završnicu Lige prvaka, gdje je doslovno sam odveo Madriđane do evropskog trona.

Barcelona pokvarila kraj

Samo je jedan klub bio u mogućnosti da pokvari tako sjajnu sezonu Realu. Samo Barcelona. I učinila je to.

U velikom derbiju el klasiku razbili su Real usred Madrida sa 3:0, u posljednjem meču godine, te su "Kraljevi" tako, umjesto šlaga na tortu, dobili poniženje pred svojim navijačima.

Zidan stiže Munjoza

Zidan je, iako je tek drugu sezonu na klupi Reala, postao drugi najuspješniji trener u povijesti Madriđana.

Osvojio je čak osam trofeja ukupno, a ispred njega je samo Miguel Munoz, koji je od 1960. do 1974. godine kao trener podigao čak 14 trofeja.

Zidan ima šest trofeja s Realom i kao igrač, njegov dres je nosio od 2001. do 2006. godine.

12 trofeja Lige prvaka ima Real Madrid
53 gola postigao je Ronaldo u 2017. godini
4:1 u finalu Lige prvaka svladali su Juventus