Najava 7. kola nogometne Premijer lige BIH

7. kolo nogometne Premijer lige BIH

18.09.    16:00     Rudar P.- Sarajevo

18.09.    16:00     Budućnost B. - Sloboda

18.09.    16:00     Zvijezda-Čelik  

18.09.    16:00     Leotar-Široki B.               

18.09.    19:00     Željezničar-Drina Z.       

18.09.    20:15     Borac-Zrinjski   

19.09.    16:00     Olimpic-Slavija

19.09.    16:00     Travnik-Velež   

Borac-Zrinjski

Nakon mršavih 0:0  Zrinjskog na domaćem terenu protiv momčadi Budućnosti te odlaska Dragana Jovića sa klupe, Zrinjski ide na vruće gostovanje lideru Borcu iz Banja Luke koji je u prošlom kolu slavio na Koševu protiv Sarajeva. Pobjeda protiv Budućnosti u Kupu u srijedu je ipak vratila određenu sigurnost momčadi pred ovaj susret. Zrinjski je dobio novog trenera Marina Bludeka koji će u kratkom vremenu morati puno toga pozitivnog napraviti da Zrinjski igra bolje. Nakon niza od 5 utakmica bez poraza nogometaši Borca pokušaće u subotu da nastave u Banjaluci  taj niz pred svojim navijačima . Razloga za optimizam imaju dosta, jer trener Jagodić može da računa na oporavljenog Borislava Mikića, kao i na Darka Maletića. Borac na gostujućim terenima Premijer lige nije primio gol.

Željezničar-Drina Z.

Željezničar je u prošlom kolu teško stradao na Širokom Brijegu rezultatom 4:1. Slaba i bezidejna igra na gostovanju je mogla rezultirati i težim porazom da Amar Osim nije na poluvremenu već izmjenio dva igrača. Željezničar je u srijedu slavio u Kupu protiv Rudara rezultatom 2:0 i sve osim pobjede protiv Drine Z. bilo bi loše za ovu momčad. Sa druge strane u goste im dolazi momčad Drina Z. koja je u prvih 6. Kola osvojila samo 1 bod.  Gostima ništa druge ne preostaje nego da prime što manje golova u ovom susretu.

Zvijezda-Čelik

Zvijezda je razbila Velež u Mostaru sa 4:1 na krilima Tosunovića te zasjela na 4. poziciju premijer lige  i ukazala da će svima biti neugodan gostujući protivnik. Ispadanjem iz Kupa u srijedu protiv Leotara na Policama Zvijezda se okreće samo prvenstvu i nastavku dobrih igara. Protekli tjedan je bio buran za momčad Čelika. Na domaćem terenu su pretrpjeli poraz te je klub dobio novog predsjednika Fuad Kasumovića trenutni zamjenik ministra financija i trezora BiH.  Čelik je u srijedu svladao Veleža rezultatom 2:0 i plasirao se u osminu finala daljnjeg natjecanja. Trener Ibraković nakon susreta nije krio zadovoljstvo.

Travnik-Velež

Da momčad Travnika nije samo domaća momčad potvrdila je pobjedom prošlo kolo u gostima kod Drine Z.  Ispadanjem iz Kupa od momčadi Kozare Travnik se okreće prvenstvu a u goste im dolazi poljuljani Velež. Ako je suditi po formi Travnika i Veleža onda bi Travnik mogao uknjižiti nova tri boda. Velež je nakon domaćeg poraza od 4:1 prosuo sve što je dobro napravio na početku sezone. Ispadanje iz Kupa je dodatno uzdrmalo ovu momčad tako da misija osvajanja boda protiv Travnika  neće biti nimalo laka.

Leotar-Široki B.

Zanimljiv susret za vikend se igra na Policama u Trebinju. Leotar je donio bod iz Tuzle i prošao dalje u Kupu protiv Zvijezde. Široki Brijeg je bio uvijek neugodan protivnik u Trebinju tako da će Leotar imati težak zadatak sa osvajanjem bodova. Sa druge strane Široki Brijeg je protiv Željezničara pokazao da nisu zaboravili igrati lopte i sa viskom pobjedom od 4:1 su deklasirali Željezničar. Visoka pobjeda u Kupu od 6:0 protiv Sutjeske je samo potvrdila da se Široki Brijeg vraća u formu po kojoj je uvijek bio prepoznatljiv.

Olimpic-Slavija

Sigurno hit dosadašnjeg dijela prvenstva je momčad Olimpika iz Sarajeva. Pobjeda na gostovanju  protiv Čelika ih je smjestila na 3. mjesto prvenstvene tablice. Potvrda svega toga je i daljnji prolazak u Kupu na gostovanju kod momčadi Viteza. U goste im stiže Slavija koja isto tako ima uspješan tjedan za sobom. U prvenstvu kod kuće su slavili 3:0 protiv Rudara i u Kupu 3:1 protiv Jedinstva. Slijedi zanimljiv susret.

Budućnost B. - Sloboda

Budućnost je prošlo kolo u Mostaru protiv momčadi Zrinjskog osvojila bod i samo tri dana poslije je izbačena u Kupu od istimenog protivnika rezultatom 3:1. Skromnih 6. bodova i 13. pozicija nakon odigranih 6. kola je znak za uzbunu i traženjem nova tri boda na domaćem terenu. U goste im dolazi poljuljana Sloboda koja je samo jednu mjesto iznad njih sa 7. bodova. Momčad Slobode je prošlo kolo kiksala protiv Leotara i osvojila samo 1 bod na domaćem terenu dok je dalje prošla u Kupu protiv Bosne.

Rudar P.- Sarajevo

Rudara P. je prošlo kolo poražen u Sarajevu protiv momčadi Slavije te u Kupu od momčadi Željezničara. U goste im dolazi drugoplasirana momčad Sarajeva koja je poljuljana nakon poraza od Borca na domaćem terenu u prošlom kolu. Sarajevo je prošlo dalje u Kupu. Problemi u realizaciji ove momčadi su vidljivi i trener Varešanović bi trebao biti jako zabrinut pred ovaj susret.

Tablica:

1. Borac 13
2. Sarajevo 12
3. Olimpic 12
4. Zvijezda 12
5. Zrinjski 10
6. Velež 10
7. Željezničar 9
8. Travnik 9
9. Široki B. 9
10. Slavija 9
11. Rudar P. 8
12. Sloboda 7
13. Budućnost B. 6
14. Čelik 5
15. Leotar 5
16. Drina Z.