Nagovještaj boljih dana za Velež?

Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež, FK Velež, Zijo Tojaga, FK Velež

- Nismo donijeli neke revolucionarne odluke, ali smo osigurali minimalna sredstva da časno završimo ovu sezonu, ispadnemo i napravimo preduvjete za reorganizaciju kluba - kazao je u izjavi za Fenu Zalihić.

Po njegovim riječima, za razliku od prvog sastanka, sinoć se odazvao puno veći broj ljudi koji su obećali pomoći klubu u skladu sa svojim mogućnostima.

Na sastanku je bio i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je uime Grada obećao pomoć oko izmirenja tekućih obveza kako bi Velež mogao završiti sezonu.

- Danas smo izmirili dug prema županijskom nogometnom savezu, dok nam je gradonačelnik Bešlić obećao pomoć oko izmirenja nekih obveza prema Nogometnom savezu BiH da možemo časno i pošteno završiti proljetni dio sezone - kazao je Zalihić.

Sljedeći korak ka stabilizaciji Veleža, kazao je Zalihić, održavanje je skupštine kluba na kojoj bi se definiralo u kojem pravcu će ići njegovo preoblikovanje.

- Moramo pronaći održiv model primjeren našoj situaciji. Može nama sada netko dati hrpu para da poplaćamo dugove, ali ako ne nađemo održivo rješenje za tri mjeseca naći ćemo se u istim problemima - istaknuo je Zalihić.

Dodao je kako bi, po njegovom mišljenju, za Velež najbolje rješenje bio socio-model u kojem bi se mogao čuti glas navijača.

- Ja sam zagovornik principa u kojem bi navijači kupnjom članarine dobili udio u klubu i pravo da kreiraju politiku kluba. Također, bi se trebalo omogućiti ulagačima ulazak u klub i dati im prava odlučivanja razmjerno njihovom ulaganju, ali preduvjet za sve to je osiguravanje povoljnijeg ambijenta u kojem bi Velež bio poželjan klub za investiranje - kazao je Zalihić.

Što se tiče datuma održavanja skupštine Zalihić je kazao da se bez obzira na ozbiljnost situacije ne smije žuriti.

- Ne mogu sada na pamet govoriti kada će to biti, ali svakako treba napraviti opsežne i kvalitetne pripreme jer će se na skupštini usvajati novi statut koji će definirat budućnost Veleža. Vjerojatno ćemo morati po starom modelu izabrati Upravni odbor koji će voditi klub u razdoblju reforme kluba i upravljati klubom, po mojoj procjeni, nekih godinu dana po završetku skupštine do potpune provedbe tog novog statuta - zaključio je vršitelj dužnosti direktora Veleža u ostavci Arman Zalihić.

Fena