Nadbiskup Barišić: 'Nebo je kišom jučer htjelo nešto reći'

Nadbiskup Barišić
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić čestitao je u ponedjeljak izborniku Zlatku Daliću, njegovom stručnom timu i svim igračima hrvatske nogometne reprezentacije za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, poručivši im kako je taj uspjeh na ponos svakom Hrvatu te kako vjeruje da to nije posljednji put penjanja na nogometni tron.

. Vaš put do finala na ponos je svakom Hrvatu, ali isto tako i poziv da nikada ne prestanemo sa željom, trudom i zalaganjem u ostvarivanju dobrih ciljeva. Pokazali ste nam i način kako se dolazi do velikog uspjeha: samo u zajedništvu prožetom poniznošću svakog pojedinca koji se stavlja u službu momčadi - istaknuo je Barišić.

Nadbiskup navodi kako je zlatna generacija naših nogometaša postigla dugo očekivani uspjeh kojemu se raduju svi građani Lijepe naše.

- Dok ste Vi putovali Rusijom mi u Splitu, kao i svi u Domovini, željno smo iščekivali početak svake utakmice. Doista smo bili Vaš 12. igrač! - naglasio je Barišić.

Nogometašima je zavalio što su 'nas učinili ponosnima, radosnima i sretnima'.

- Hvala Vam što ste stvorili atmosferu zajedništva u hrvatskom narodu! Vjerujem kako ovo nije posljednji put penjanja na tron. Jer Hrvatska i svi Hrvati oko vrata imaju broncu i srebro. Nedostaje nam zlato, a finalnom utakmicom protiv Francuske pokazali ste da nam ono itekako pripada - istaknuo je.

'Neka Vaš budući rad i natjecanja koja vas uskoro očekuju, kao i zasluženi odmor, prati Nebo koje je jučer svojom kišom nešto htjelo reći! Svima čestitam i sve pozdravljam! - poručio je nadbiskup Barišić Vatrenima.