Nacional Zagreb se nije plasirao u elitnu skupinu Lige prvaka!

fc nacional, Liga prvaka, fc nacional, Futsal
Pobjeda se Nacionalu nametala kao imperativ budući da je momčad vodila među 16 najboljih momčadi u Europi.

Prvo poluvrijeme utakmice bilo je sudeći prema prilikama na strani malonogometaša Nacionala, hrvatska momčad je uputila 21 udarac (od čega 9 u okvir gola) dok je Lida Lidselmash imao samo 11. Bjeloruski golman Golovnyov ostvario je devet obrana. Unatoč dobrim prilikama Novaka i Kocića na poluvrijeme se ipak otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu Nacional Zagreb je u 30.minuti već biljezio 33 udarca u okvir no i dalje bez pogodaka. Bjeloruska ekipa je napravila novih 5 akumuliranih prekršaja, a golman Ivanov je u 31.minuti dobio žuti karton. Koturović i Matošević imali su dobre prilike pred golom no ponovno bez pogotka.

U 34.minuti susreta šok za Nacional! Goncharov je nakon pogreške Nacionalove obrane dao prvi gol u utakmici te je Lida Lidselmach povela sa 1:0.
47 udaraca Nacionala Zagreb večeras nije bilo dovoljno za pogodak izjednačenja. U posljednjoj minuti susreta Matošević i Grbeša su imali priliku za gol no izvrsni bjeloruski golman ponovno je branio mrežu i tako zabilježio svoju 19.obranu u utakmici.

Aktualni bjeloruski prvak Lida Lidselmash s pobjedama nad mađarskim ETO Gyórom, engleskim Baku Unitedom i Nacionalom Zagreb prvi je na tablici Skupine 6 Main runde te se uz drugolasirani ETO Gyor, koji je večeras pobijedio Baku United, plasirao u Elitnu rundu Uefa futsal cupa.