FOTO   Nacional Zagreb i Split Tommy u finalu vrijednom milion eura

Split Tommy, Nacional Zagreb, Futsal
Naša reprezentacija je osigurala treći EURO zaredom, a samo dva igrača iz reprezentativnog kadra ne igraju u prvoj hrvatskoj ligi. Naša liga je puna vrhunskih igrača i lagano postaje jedan od najboljih liga Europe. Ispred nas su samo velika četvorka Španjolska, Italija, Rusija i Portugal. Ukrajina, Češka, Azerbajdžan i Kazahstan nisu više lige kojih se naši klubovi trebaju bojati. Hrvatski futsal odavno je izašao iz okvira amaterizma, a Nacional Zagreb i Split Tommy to iz godine u godinu dokazuju.

U velikom finalu sastaju se dvije najskuplje momčadi u našoj futsal povijesti. Vrijednost futsal zvijezda u samo ova dva kluba dostiže magičnu granicu od 1.000.000 eura. Pred nama je jedan od najzanilmivijih i najneizvjesnih finala. Nacional Zagreb je nakon regularnog dijela zauzeo prvom mjesto na tablici i u finalnoj seriji na tri pobjede ima prednost domaćeg terena ispred Split Tommya.

Prva hrvatska futsal liga postala je meka za vrhunske igrače. Nacional Zagreb u svojim redovima ima doista velike futsal imena. Tihomir Novak je jedan od nositelja igre naše futsal reprezentacije koji se vratio iz Italije, Mladen Kocić je najbolji srpski reprezentativac koji je ujedno i nabolji strijelac naše lige i najtraženiji igrač na europskom futsal tržištu. Borko Surudžić je drugi srpski reprezentativac koji je svoju karijeru gradio i u ruskoj ligi. Kristijan Grbeša je standardni hrvatski reprezentativac posljednjih šest godina. Hrvatski futsal velemajstor Korab Morina uz svog brata kapetana momčadi Kujtima Morinu je stalno ime i zaštitni znak Nacionala Zagreb. Nacional Zagreb je u zimskom prijelaznom roku napravio još jedan iskorak i doveo talijanskog reprezentativca Claytona Baptitellu, jednog od ponajboljih igrača Europe. Uz još nekoliko povremenih i mladih reprezentativaca nacionalovim kadrom uspješno kormilari hrvatska futsal legenda i trener Nacionala Zagreb Robert Grdović.

Split Tommy krasi hrvatski reprezentativni četverac Ivo Jukić, Franko Jelovčić kojeg traži pola Europe, Josip Suton i Jakov Grcić. Tu su još slovenski reprezentativac Alen Fetič i zimsko pojačanje Genario koji je prije Splita igra u ponajboljem europskom klubu Inter Movistaru iz Madrida. Ivo Jukić se nakon sezone u Ukrajini vratio u Split Tommy, dok su za Frankom Jelovčićem najveći klubovi španjolske i ruske lige doslovno poludjeli. Sta reći za momčad kojoj je na klupi izbornik naše U-21 futsal reprezentacije, Mladen Perica Štrla koji je na klupi Splita prije mjesec dana smjenio izbornika naše A sekekcije Matu Stankovića.

FINALE
1. Utakmica, 29.05.2015.
Nacional Zagreb - Split Tommy -:-

2. Utakmica, 05./06.06.2015.
Split Tommy - Nacional Zagreb -:-

3. Utakmica, 09./10.06.2015.
Nacional Zagreb - Split Tommy -:-

4. Utakmica, 12./13.06.2015.
Split Tommy - Nacional Zagreb -:-

5. Utakmica, 19./20.06.2015.
Nacional Zagreb - Split Tommy -:-

POLUFINALE
1. Utakmica, 16.05.2015.
Nacional Zagreb - Square 5:1 (3:1)
Split Tommy - Novo Vrijeme 4:3 (2:2)

2. Utakmica, 22.05.2015.
Square - Nacional Zagreb 2:5 (1:1)
Novo Vrijeme - Split Tommy 3:5, 3:3 (2:2) - produžetci