Na utakmicama Hrvatske i Srbije bez gostujućih navijača!

...dozvoliti dolazak gostujućih navijača na utakmice ovih dvaju suparnika. Tim povodom oglasili su se zajedničkim priopćenjem koje vam donosimo u cijelosti.

"U cilju najbolje organizacije predstojećih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu - 22. ožujka 2013. u Zagrebu i 6. rujna 2013. u Srbiji, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometnog saveza Srbije održali su sastanak na kojem su razmotrili i zajednički dogovorili brojne sportske, sigurnosne i ostale tehničke detalje predstojećih susreta.

Na početku, predstavnici oba saveza naglašavaju značaj zajedničkog rada i djelovanja i izražavaju duboko uvjerenje da će dobra priprema utakmica koje slijede učiniti ih istinski nogometnim spektaklima u kojima će se nadmetati najbolji igrači naših zemalja, a na radost milijuna navijača.

U skladu s dobivenim preporukama od FIFA i UEFA te nadležnih institucija obje države zajednički je odlučeno da za dvije sljedeće kvalifikacijske utakmice skupine A između Hrvatske i Srbije ne bude organiziranog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće preventivno djelovanje.

Posebnim Sporazumom između dva saveza, baziranom prije svega na potpisanom Protokolu o natjecanju kvalifikacijske skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. koji je potpisan u Bruxellesu 23. studenog 2011., definirane su određene specifičnosti narednih utakmica. Potpisani dodatni Sporazum između NS Hrvatske i FS Srbije bit će istovremeno primjenjivan za obje predstojeće utakmice.

U okviru zaključaka sa sastanka, a posebno u pogledu ulaznica, naglašavamo sljedeće:

a) Savezi za međusobne utakmice u Hrvatskoj i Srbiji neće organizirati dolazak gostujućih navijača i odustaju od bilo kakvih potreba za potražnjom navijačkih ulaznica za pripadnike svoje momčadi

b) Savez-domaćin u organizacijskom smislu neće izdvajati posebni dio ili cijelu tribinu za dolazak gostujućih navijača pa u sustavu prodaje ulaznica neće biti onih namijenjenih gostujućim navijačima

c) Gostujući savezi će na obje utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju o kojem će biti postignut poseban dogovor

d) O ovom Sporazumu dva saveza bit će obaviještena FIFA."

vecerrnji.hr