Na Pecaru je ušao na mala vrata, no mogao bi mnoge iznenaditi

Tai

Dijelom i zbog činjenice da je jedan od dvojice novaka o kojem se nije previše pričalo više nego opravdao očekivanja, a mnoge na tribinama i iznenadio.
Dino Kresinger i Taianan Imbere Linhares Welker ili samo Tai. To su dva jedina novaka u širokobriješkom kadru, nakon dugih zimskih priprema ispostavilo se i pojačanja. Šef struke Slaven Musa bio je jako zadovoljan kada je čelništvo kluba uspjelo dogovoriti njihov angažman, a posebno je isticao Kresingera..., što nije čudo, jer napadačka odgovornost je nakon odlaska Mirka Marića u Lokomotivu u potpunosti spala na mlade igrače koji do tada nisu imali značajnu minutažu - Ivana Buhača te Filipa Mihaljevića koji je ove zime napustio Pecaru.

- U zrelim je godinama i igrač je koji bi mogao biti prevaga u našu korist. Jako nam je važno da je i jako motiviran, rekao je Musa na početku priprema za Kresingera.

Tai? Kao i gotovo svi Brazilci koji dođu u regiju, bio je donekle nepoznanica. Reference su mu bile jako dobre, no ne možemo se oteti dojmu da Musa prije nego ga je vidio na djelu nije bio u potpunosti uvjeren kakvog je igrača dobio.
- Neću reći da nam je ispao nenadano. Prije bih rekao da je bio prilika koju nismo htjeli propustiti, rekao je šef Širokog za Brazilca prije nego se ovaj priključio pripremama.

Ubrzo nakon što su počeli treninzi, postalo je evidentno da je Kresinger napadu zaista donio novu udarnu snagu, no malo po malo, a zapravo od prve minute u dresu Širokog, Tai je sve više i više privlačio pozornost. Musa je jedan od trenera koji studiozno prilaze svom poslu, uvijek je jako, jako dobro informiran, no nakon par utakmica djelovao je iznenađen Brazilčevim partijama. A ovaj se snalazio i na zadnjem veznom i na krilu...

- Odigrali su dosta dobro. Vidjelo se da su obojica iskusni igrači. Kresinger je zabio, a Tai bio asistent. Važnije od svega mi je da su se uklopili..., a treba znati da još nismo imali taktičkih treninga, tako da nisu imali priliku pohvatati linije naših igrača. Tai je pokazao da može igrati na više pozicija, u samoj sredini terena, a dobro je odigrao i na lijevom krilu. Trebao bi nam biti od velike koristi, bio je Musin komentar na partije novaka na Ankovićevom memorijalu u Gabeli.
A bio je to tek početak, prave utakmice tek su trebale doći. Kada se to dogodilo, Tai je nastavio asistirati, a usput je dva puta i zabio. Pokazao je da ga krase sjajan udarac, za Brazilce gotovo uobičajena tehnička potkovanost, ali još nešto što je primijetio njegov mlađi suigrač Zvonimir Kožulj.

- Jako je važno da je dosta odgovoran u igri, za što vjerojatno razlog treba tražiti u činjenici da je dosta igrao u Europi. Što je jako važno, može igrati i krilo, bio je Kožuljev komentar.
Tai je u Hercegovinu stigao nakon dvije sezone u grčkom Iraklisu u kojem je bio standardan i kratkog i zbog financija problematičnog razdoblja u Napretku iz Kruševca.

- Bilo je to loše iskustvo, ali znam da je ovdje totalno drukčije, osvrnuo se Brazilac na kratko razdoblje u Srbiji koji je očito ostavio iza sebe.
Jer u Širokom se za razliku od brojnih drugih sunarodnjaka koji tu nisu prošli brzo snašao. A najbolje od svega je što na Pecaru ušao na mala vrata, kao "prilika koju je bilo šteta propustiti", a moglo bi se ispostaviti da je igrač od ključnog značaja za šampionsku kampanju.

Dnevni list